18.7 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Scandal între un preot din Vaslui și familia răposatului. De la ce a pornit totul

Publicat la 13 februarie 2024, 20:44

Un preot din satul Secuia, comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, a refuzat să citească stâlpii la priveghi pentru că răposatul nu venea la biserică. Familia bărbatului mort nu a putut accepta asta și l-a reclamat pe acesta.

Un preot din satul Secuia, comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, a refuzat să citească stâlpii la priveghi pentru că răposatul nu venea la biserică. Un localnic și soția lui au venit din Cipru pentru a-și înmormânta socrul. Bărbatul l-a sunat pe preotul din sat ca să vină să citească „stâlpii” (n.r. rugăciuni citite lângă sicriul celui decedat), dar acesta le-a spus într-un mod urât că nu va face sta.

Un preot din Secuia, împlicat într-un scandal uriaș

Preotul l-ar fi trimis în locul lui pe clopotar, iar familia răposatului și-ar fi ieșit din minți.

„Am mers la părintele protopop de Vaslui, domnul Chirvase, care a venit personal și a făcut acea slujbă de seară. A doua zi, când a avut loc înmormântarea, părintele protopop l-a trimis pe preotul din satul Deleni, asta la rugămintea mea, pentru că eram atât de supărat pe părintele Rebegea încât nu doream să-l mai văd”, a declarat Marian Ioviță, ginerele defunctului, pentru

L-a reclamat pe preot la protopolul de Vaslui

Ginerele defunctului l-a reclamat pe preot la protopopul de Vaslui și a cerut să trimită un alt părinte care să țină slujba de

. El a declarat că nu va lăsa lucrurile așa și că a auzit că multe persoane au trecut prin situații asemănătoare.

„Am zis că dacă vine el la înmormântare, fac vreo nefăcută, așa că l-am rugat pe părintele protopop să mă ajute cu un alt preot. I-am spus și părintelui protopop că nu voi lăsa lucrurile așa, pentru că am înțeles că nu suntem nici primii și cu siguranță nu vom fi nici ultimii care trecem prin așa ceva. Faptul că a trimis clopotarul să citească „stâlpii” nu e tocmai în regulă, însă să mai și înjuri la telefon, să jignești niște persoane care trec printr-un moment greu, asta eu o consider de neacceptat”, a adăugat bărbatul.

Ce spune Părintele Adrian Chirvase

Părintele Adrian Chirvase, protopopul de

, a mers personal la Secuia pentru a citi „stâlpii” în locul preotului din sat. El a spus că preotul n-a venit la înmormântare pentru că era bolnav. Acesta a mai declarat că biserica nu poate obliga preoții să vină la slujbe.

„Eu am vorbit cu părintele Rebegea, mi-a zis că are o problemă de sănătate mai deosebită, motiv pentru care s-a dus și la spital, de aceea am fost eu cu o seară înainte de înmormântare să fac slujba. Familia mi-a spus despre această neînțelegere, despre faptul că părintele ar fi refuzat să citească „stâlpii” din cauză că decedatul nu prea venea pe la biserică, însă eu am avut o discuție cu părintele și i-am zis că nu putem noi să impunem acest lucru.

Noi nu suntem ca acele instituții unde dacă nu ți-ai achitat datoriile, te debranșează de la utilități. Noi trebuie să-l îndrumăm pe creștin, în modul cel mai plăcut, să meargă la biserică, dar dacă nu dorește acest lucru, nu putem să-l pedepsim pentru asta. Părintele și-a cerut scuze pentru toată această situație, iar eu am crezut că totul s-a rezolvat”, a precizat părintele protopop Adrian Chirvase.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/preot-scandal-vaslui-familie.html

Ultimă oră

Același autor