21.2 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Demisie neașteptată din AUR. George Simion pierde un deputat

Publicat la 19 februarie 2024, 18:57

George Simion. Sursa foto: Arhiva EVZ

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se confruntă cu o nouă schimbare în componența sa parlamentară, odată cu demisia unuia dintre deputații săi. George Simion, unul dintre liderii AUR și deputat în Parlamentul României, pierde astfel un membru al echipei sale.

Enachi Raisa, deputat AUR, a anunțat în plenul Camerei Deputaților că își dă demisia din partid, precizând că va activa ca independent.

George Simion pierde un deputat

„Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Raisa Enachi a fost aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 39 din Vaslui. La vârsta de 42 de ani, Enachi și-a finalizat studiile în drept în Republica Moldova. Demisia din partid vine în contextul unui scandal în filiala AUR Vaslui, unde au fost aduși lideri de la centru, în pofida opoziției celor care au construit filiala.

AUR din Camera Deputaților rămâne astfel cu 31 de membri.

Deputatul Marius Ostaficiuc va activa în grupul AUR

Tot astăzi și tot în în plenul Camerei Deputaţilor, Deputatul Marius Ostaficiuc şi-a anunţat demisia din PSD, precizând că va activa în grupul AUR.

„Vreau să vă anunţ că mi-am dat demisia din grupul PSD şi voi activa, începând de astăzi, la AUR”, a spus Ostaficiuc.

Pe 14 februarie, deputatul Marius Ostaficiuc a comunicat că a depus demisia sa din Partidul Social Democrat, invocând faptul că nu se mai regăsește compatibil cu „oameni care nu au demonstrat nimic și care confundă sfera politică cu cea a afacerilor”.

„Despărţirile fac parte şi ele din politică. După 23 de ani de la înscrierea în rândurile social-democraţiei, am luat decizia să plec din PSD. Nu mă mai simt compatibil aici, la Iaşi, cu oameni care n-au demonstrat nimic şi care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată şi dintr-un partid care dimineaţa este la stânga, la amiază la mijloc şi seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt. Voi rămâne în politică, folosindu-mi energiile şi experienţa în proiecte prin care să îmi ajut în continuare patria şi oraşul căruia îi datorez totul – Iaşiul”, a transmis pe

Ciuhodaru, actual europarlamentar, tocmai a plecat din PSD

Și, deși a pierdut-o pe Enachi Raisa,

, liderul AUR, a declarat luni că medicul Tudor Ciuhodaru este candidatul Alianței pentru Unirea României în municipiul Iași, informează News.ro. Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD din Iași, cunoscut pentru poziționările controversate în domeniul sănătății, a fost prezent miercurea trecută alături de George Simion la un eveniment AUR. El a părăsit PSD, partidul care l-a propulsat în postul de europarlamentar.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/demisie-aur-george-simion.html

Ultimă oră

Același autor