11.9 C
Vaslui
12 mai, 2024

Canotoarea Adriana Adam, campioană europeană cu echipajul W8+

De către

28 aprilie 2024

Rezultat excelent obținut de canotoarea Adriana Ailincăi (căsătorită Adam), din comuna Văleni, la Campionatul European de Seniori, desfășurat în acest week-end, la Szeged, Ungaria. Sportiva a concurat în proba de opt plus unu (W8+) și a reușit să cucerească titlul continental și medalia de aur alături de colegele de ambarcațiune.

Între 25 – 28 aprilie, localitatea Szeged, situată în Sudul Ungariei, a găzduit ediția din acest an a Campionatului European de Canotaj pentru Seniori, la care au luat parte 201 echipaje din 30 de țări, însumând 476 de sportivi. România a participat cu 15 echipaje (feminin și masculin), în final, sportivii noștri revenind în țară cu 8 medalii (4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz), rezultat ce a plasat țara noastră pe locul doi în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie (10 medalii – 8 de aur, 1 de argint și 1 de bronz).

Județul Vaslui a fost reprezentat de o singură sportivă, în speță Adriana Ailincăi (căsătorită Adam), în vârstă de 25 de ani, din comuna Văleni. Aceasta este legitimată la CSM Călărași și este componentă a lotului de Seniori al României.

Sportiva a concurat în proba de opt plus unu feminin (W8+), alături de alte opt colege din țară (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Victoria-Ștefania Petreanu). Inițial, din echipaj a făcut parte și Iuliana Buhuș (28 ani, din comuna Alexandru Vlahuță), legitimată la CS Dinamo București, însă canotoarea nu a mai concurat.

În cursa preliminară de joi, 25 aprilie, româncele s-au clasat pe primul locul din cele patru echipaje înscrise, obținând dreptul de a merge direct în Finala A, de duminică, 28 aprilie. În finala care a fost programată de la ora 15.25, fetele noastre au reușit să treacă linia de sosire tot primele, cu timpul de 06:32.00, cucerind astfel medalia de aur și titlul de campioane europene. Au fost urmate de echipajele din Marea Britanie (argint), Italia (bronz) și Germania.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/canotoarea-adriana-adam-campioana-europeana-cu-echipajul-w8/

Ultimă oră

Același autor