11.5 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

O mamă din Huși a vrut să-și retragă copilul de la școală pentru ca nu-i place cartea. Răspunsul primit

Publicat la 21 februarie 2024, 19:20

Sursă foto: Arhiva EVZ

În Huși o mamă a decis să-și retragă copilul de la școală. Motivul este de-a dreptul neobișnuit. Femeia susține că fiului ei „nu îi mai place școala“.

În Huși a avut loc o întâmplare neobișnuită, după ce mama unui elev de liceu a decis să solicite retragerea dosarului de înscriere, pe motiv că fiul ei nu își mai dorește să vină la școală.

Elev de clasa a IX-a retras de la cursuri de către mama sa

Femeia s-a prezentat la Liceul Tehnologic „Ioan Corvin” din Huși, instituție unde fiul său este

, și a depus o cerere de retragere, motivând că acesta nu mai dorește să continue studiile, lipsindu-i interesul pentru acestea.

Încercările conducerii școlii de a clarifica situația cu mama elevului au fost nereușite. Reprezentanții școlii i-au sugerat să apeleze la serviciile unui psiholog pentru a înțelege mai bine situația și decizia pe care o lua.

Ce a decis directoarea liceului din Huși

Directoarea școlii i-a prezentat mamei beneficiile educației pentru fiul ei și i-a sugerat să consulte un psiholog împreună cu acesta.

„Da, chiar acum a venit o mamă la școală, dorind să retragă dosarul fiului dânsei, pentru că copilul nu mai vrea să vină la școală. Băiatul este în clasa a IX-a. Am încercat să lămurim acest lucru, să o convingem că nu e bine.

Avem psiholog al școlii, am recomandat o ședință împreună cu mama și elevul la psiholog. Eu sper să îl atragem la școală și să îl ținem până la finalizarea anilor de liceu. Au mai fost asemenea cazuri, din păcate. Și în multe asemenea situații, uluitor este faptul că părinții nu depun deloc eforturi să convingă copilul că școala este fundamentul viitorului lui, să ai studiile finalizate, să închei un capitol educativ așa cum trebuie” , a declarat profesoara Cătălina Dacu, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” Huși, potrivit

Profesorul afirmă că este crucial pentru fiecare copil să frecventeze școala pentru a-și descoperi abilitățile și pentru a învăța o meserie.

Toți elevii liceului primesc burse

„Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primește bursă. Și în afară de această bursă tehnologică poate primi bursă socială și chiar bursă de merit. Un copil care le primește pe toate trei are peste 1.000 lei pe lună, plus că naveta este gratuită. Deci, sunt niște avantaje pe care nu ar trebuie să le rateze niciun

, care vrea să vină să învețe o meserie. Fiecare are drumul lui în viață, dar e ideal ca drumul școlii să nu îl părăsească nimeni până ce nu finalizează o formă de învățământ. Asta le spun mereu copiilor noștri. Și părinții ar trebui să știe primii asta”, mai adaugă profesoara din Huși.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/husi-mama-retraga-copilul-liceu.html

Ultimă oră

Același autor