0.4 C
Vaslui
7 decembrie, 2023

Uimire totală pentru medici. Cum s-a prezentat un bărbat din Vaslui la urgențe

Publicat la 6 septembrie 2023, 20:29

Nu mică le-a fost mirarea cadrelor medicale din Vaslui atunci când la unitatea de primiri urgențe sa prezentat un pacient în vârstă de 67 de ani. Doctorii au rămas șocați când au constatat că ,deși, încă se afla în viață bărbatul era în stare de putrefacție.

Uimire totală pentru medici. Originar din comuna Văleni,

, pacientul s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe cu unul din membre în stare de putrefacție. Atât medicii cât și echipajul de pe ambulanță au rămas șocați de condiția medicală a bărbatului.

“Am câtiva ani de când lucrez pe ambulantã, însã un caz ca cel de azi nu am mai vãzut”, au precizat angajatii SAJ care l-au adus pe bărbat la spital.

Medici fără cuvinte

Diagnosticul pus de de medici este arteriopatie obliterantã, iar în ultima perioadă membrul afectat a dezvoltat o gangrenă. Bărbatul a mai fost internat la

Județean Vaslui însă, la momentul respectiv a refuzat amputarea piciorolui.

Ajuns în ultima fază, pus în fașa fatului împlinit pacientul a acceptat în cele din urmă diagnosticul primit, iar medicii îl vor opera încercând să salveze ce se mai poate din membrul bolnav.

“Pacientul a fost internat pe sectia de Chirurgie. Are o boalã mai veche, arteriopatie obliterantã. Între timp a fãcut gangrenã. A mai fost internat ceva vreme la noi în spital, însã atunci a refuzat amputarea piciorului. Acum, bineînteles, din cauza evolutiei bolii, va fi bãgat în sala de

. A acceptat amputarea”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Antecedente medicale

Bărbatul în cauză nu este străin de intervențiile chirurgicale, în urmă cu ceva timp acesta a suferit o operație la buză fiind suspect de

. S-a recuperat în cele din urmă. Pe de altă parte, oamenii din sat, mai credincioși de fel, spun că boala a recidivat din cauza faptului că bărbatul își tratează urât soția.

“L-a pedepsit Dumnezeu pentru cât rãu i-a fãcut sotiei. A fost un om foarte sever cu ea, nu o lãsa sã iasã din curte, o certa, o bãtea. A avut cancer la buzã, s-a operat, iar acum s-a dus boala în picior. A fost pedepsit, asta e sigur”, spun unii vecini. Pe de altă parte, mai mulți medici dezmint afirmațiile sătenilor, astfel de afecțiuni nu se pot deplasa prin organism, la voia întâmplării.

“Exclus asa ceva. Bolile astea nu se deplaseazã asa, prin tot corpul. Dacã era supravegheat cu mai multã atentie de familie, de asistentul social din Vãleni, probabil nu se ajungea aici”, a adăgat un medic din SJV, potrivit

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/uimire-medici.html

Ultimă oră

Același autor