20.2 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Buzatu ședință cu colaboratorii la „vorbitorul” de la pușcărie

Publicat la 11 februarie 2024, 19:12

Dumitru Buzatu și-a chemat colaboratorii la vorbitor. Sursa foto: Arhiva EVZ

Dumitru Buzatu a făcut ședință în penitenciar cu fostul prefect Ioan Țibulcă și cu consilierul personal Vasile Mariciuc. Acesta nu renunță la conducerea PSD-ul și Consiliul Județean (CJ) Vaslui nici după gratii.

Dumitru Buzatu a făcut ședință în penitenciar cu fostul prefect Ioan Țibulcă și cu consilierul personal Vasile Mariciuc. Fosta sa șefă de cabinet, Ana Maria Obreja, s-a ocupat de tot. Cei doi au venit fără bagaje, doar cu trei cărți. Vasile Mariciuc i-a adus lui Buzatu romanul „Lucrarea” și „Fundamentul capitalismului”.

Fostul prefect, Ioan Țibulcă, membru în mai multe consilii de administrație ale companiilor din subordinea

, a declarat că este pentru prima dată când vine la penitenciar și că n-a mai vorbit cu Buzatu de multă vreme.

Ce spune Ioan Țibulcă

„Da, este finul meu, este și consătean, am crescut în copilărie împreună, suntem și rude, mă rog, ce să fac, sunt mai multe… Am venit împreună cu domnul Mariciuc. Nu am venit cu bagaje și nici nu o să mă certe pentru acest lucru, că doar eu sunt nașul, nu el. Mariciuc i-a adus două cărți, eu nu i-am adus că eu citesc alt gen de cărți.

Buzatu este cu filosofie, eu mai mult cu inginerie și atunci nu cred că trebuia să-i aduc ceva de calculul rezistenței la materialul de construcții. Am să vorbesc… Dacă o să-i trebuiască, am să-i aduc manualul zidarului sau manualul dulgherului sau a tâmplarului. Da, sunt pentru prima dată, aici, la Penitenciar. N-aș fi vrut să ajung aici vreodată, este prima oară, dar, mă rog, asta-i viața! Eu cu el n-am vorbit la telefon și nici de când este aici”, a spus el.

Speră ca Dumitru Buzatu să reziste în închisoare

Ioan Țibulcă consideră că Buzatu trebuie să plătească pentru greșeala lui, dar că sunt multe lucruri neclare în anchetă. El a mai spus că speră ca acesta să nu își piardă credința în justiție și Dumnezeu și să reziste în

„Ca să răspund presei, va trebui să aflăm ce spune instanța. Dar sunt niște lucruri neclare în anchetă. Nicăieri nu se spune că a cerut el banii ăia. Cel puțin din ce am citit în presă, dar este normal ca să plătească pentru greșeala lui. Dacă n-a greșit, va trebui să demonstreze. Eu personal nu cred că a cerut suma aceea. Dacă a făcut o înțelegere (n.r. cu Emil Savin de la Transmir), mă rog, ceea ce nu cred, că Buzatu are minte, nu cred că a cerut atâția bani… DNA-ul a spus ceva de 2 milioane de lei, că atât ar fi fost în stoc, dar nu au fost atâția, iar el n-a luat banii în mână.

Faptul că n-a luat banii în mână este o probă bănuiesc, chiar dacă, în presă se spune că era cu praf pe mână, dar nu pot să spun nimica, nu am nicio știre, nicio posibilitate și nicio informație de genul acesta”. Iată ce sfaturi îi dă nașul lui Buzatu pentru a-i fi mai ușor în pușcărie: „Îi doresc să fie rezistent, să nu-și piardă răbdarea, să nu-și piardă credința în Justiție și în Dumnezeu. Nu știu dacă este ateu (n.r. răspuns la întrebarea reporterului că este ateu), el provine din oameni credincioși, familia lui se ducea la Biserică”, a mai spus Ioan Țibulcă.

Ioan Țibulcă nu i-a adus nimic lui Dumitru Buzatu

Țibulcă a recunoscut că nu i-a adus nimic lui Buzatu. El a spus că data viitoare se va revanșa, dacă va fi nevoie.

„Bunicul lui l-a cununat pe tatăl meu de exemplu, oameni care se duceau la biserică, oameni credincioși. Bine, că el a făcut Facultatea de Filosofie și această filosofie în perioada aceea când el era student, nu era credința cu filosofia, nu se spunea că este ateu. Eu l-am cununat la Biserică, cu preot, la Biserica din satul meu, la Vascani (n.r. sat din comuna Ruginoasa). A fost profesor și în sat la noi, cu liceu și apoi a fost mutat la Târgu Neamț. A făcut apoi armata, iar după aceea a fost numit profesor”. „Astăzi nu i-am adus nimic decât salutări și urări de sănătate! Nu mi-a cerut nimic, nici țigări, că nu fumează, nici pentru băieți. Mă duc să vorbesc cu el și dacă o să-mi ceară o să-i trimit altă dată…”, a spus acesta, potrivit

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/dumitru-buzatu-colaboratori-vorbitor.html

Ultimă oră

Același autor