20.6 C
Vaslui
30 aprilie, 2024

„Transportul interjudețean, un eșec care generează drame”

De către

17 aprilie 2024

După ce a atras atenția în repetate rânduri asupra modului defectuos în care sunt repartizate traseele de către Consiliul Județean pentru transportul public în mediul rural, deputatul Mihai Botez se vede confirmat într-un mod dramatic: duminica trecută, cetățenii din Bunești-Averești au protestat pentru că au rămas fără transport public și în izolare.

„Când Buzatu a pregătit la Consiliul Județean licitația pentru transportul județean am avertizat că fix aici se va ajunge, adică la situația în care multe comune vor rămâne izolate”, a transmis deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, după ce, duminica trecută, a participat la un protest al cetățenilor din Bunești-Averești care au rămas fără transport public și în izolare.

„Se întâmplă acest lucru din cauză că unele rute sunt puțin sau deloc profitabile și transportatorii nu au interes să meargă acolo, iar altele sunt profitabile și e bătălie pe ele”, a explicat parlamentarul. „Interesul Consiliului Județean, care ar fi trebuit să reprezinte interesul public, era să avem acces la transport în tot județul, iar ca acest lucru să se întâmple trebuiau scoase la licitație pachete de trasee profitabile cu unele mai puțin profitabile și, în acest fel, am fi reușit să avem transport public județean accesibil tuturor cetățenilor”, a arătat Mihai Botez.

Parlamentarul vasluian spune că „transportul este important pentru că în satele noastre sunt tineri care trebuie să meargă la școală spre orașe, la licee, sunt oameni în putere care au nevoie să ajungă la un loc de muncă, dar și bătrâni care trebuie să meargă la un medic sau la o farmacie pentru medicamente esențiale”, și descrie situația pe care a întâlnit-o la Bunești-Averești cu ocazia protestului la care a participat: „cu lacrimi în ochi bătrânii spuneau că le e greu să plătească sute de lei ca să ajungă la oraș pentru a ajunge la un medic, la farmacie sau pentru unele cumpărături. La situații de acest gen se ajunge dacă cei care ne conduc nu au în vedere decât interesele de gașcă și nu interesul public”.

„Felicit Asociația „Voluntarii Bunești-Averești” și pe consilierul local USR Constantin Iftene care a organizat acest eveniment public prin care se poate face auzită vocea cetățenilor. E nevoie de mai multe astfel de evenimente în care cetățenii formulează clar ce probleme au în comunitate, iar aleșii înțeleg și caută soluții. Voi face presiuni, în continuare, în Consiliul Județean pentru reluarea licitațiilor, astfel încât în cele din urmă să asigurăm mobilitatea tuturor vasluienilor”, a transmis președintele USR Vaslui.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/transportul-interjudetean-un-esec-care-genereaza-drame/

Ultimă oră

Același autor