20.9 C
Vaslui
5 mai, 2024

Se anunță grevă în spitalele vasluiene

De către

15 decembrie 2023

Începând de luni, sindicatul Sanitas din spitalele vasluiene, Spitalul Județean din Vaslui și Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, va începe să strângă semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, ca urmare a eșuării negocierilor cu Guvernul pe tema salariilor.

De luni, Federația Sanitas, care are membri de sindicat atât în Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cât și în Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din municipiul Bârlad, va începe să strângă semnături printre cadrele medicale pentru declanșarea conflictului de muncă, după ce negocierile avute cu Guvernul, pe tema salariilor, au eșuat.

Consiliul Național al Federației Sanitas întrunit miercuri a luat act de faptul că negocierile cu Guvernul României au eșuat, în sensul că solicitarea de creștere a veniturilor tuturor categoriilor de lucrători din Sănătate, în anul 2024, a fost respinsă.

Guvernul a anunțat anterior că, în cadrul discuției avute cu sindicatele la Palatul Victoria, s-a convenit debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor.

„Perspectiva creșterilor salariale pentru angajații din sistemul de sănătate și eliminarea inechităților salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor”, a transmis Guvernul.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/12/se-anunta-greva-in-spitalele-vasluiene/

Ultimă oră

Același autor