13.6 C
Vaslui
18 mai, 2024

Accident cu trei victime între Todirești și Dumești. Un autoturism a rupt o căruță. Mama și doi frați gemeni transporatați la Urgențe

De către

4 mai 2024

O femeie de 57 de ani și cei doi fii ai săi gemeni de 24 de ani care se aflau într-o căruță între Todirești și Dumești au ajuns la spital după ce un autoturism a intra în atelaj. Unul dintre bărbați a fost găsit inconștiet de ambulanțieri fiind transportat la urgențe în comă profundă, cu un traumatism craniocerebral și un traumatism de bazin.

Pompierii negreșteni au intervenit, sâmbătă după-amiază, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru asigurare zonei și a măsurilor PSI, evaluarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor unui accident rutier produs pe DN 15D, între localitățile Todirești (comuna Todirești) și Dumești (comuna Dumești).

În accident au fost implicate un autorism și un atelaj cu tracțiune animală, în cele două mijloace de transport aflându-se cinci persoane, trei femei și doi bărbați. La intervenție au participat și trei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, între care și un echipaj cu medic.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite trei victime, între care un bărbat aflat în stare de inconștiență. Autorismul a fost avariat, căruța fiind ruptă.

Echipajele de salvatori au evaluat victimele și au început manevrele de prim ajutor pentru unul dintre bărbații de 24 ani, care se afla în stare de inconștiență și care suferise traumatisme cranio-cerebrale și cranio-faciale. Echipajul tip B2 aparținând SAJ Vaslui a preluat pacientul și a plecat spre ambulanța tip C trimisă pentru a prelua bărbatul aflat în stare de inconștiență.

De asemenea, din accident au rezultat alte două victime, o femeie și un alt bărbat în vârstă de 24 ani (membrii aceleiași familii). Ambele persoane rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, victimele (mama și fratele bărbatului aflat în stare de inconștiență) suferind multiple traumatisme. Femeia în vârstă de 57 ani a fost transportată la spital cu o ambulanță SMURD, victima fiind diagnosticată preliminar cu traumatism toracic, traumatism la membru inferior stang, multiple escoriații și echimoze. Cea de-a treia victimă, în vârstă de 24 ani, a fost transportată la UPU Vaslui cu o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, bărbatul fiind diagnosticat cu traumatisme de bazin și membru inferior.

Cele două femei aflate în autoturism au fost evaluate, însă nu au necesitat îngrijiri medicale.

Cauza și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de colegii polițiști.

„Au rezultat trei victime ce se aflau în căruță: doi bărbați gemeni în vârstă de 24 de ani și mama lor în vârstă de 57 de ani. Au fost trimise la caz trei ambulanțe SAJ și o ambulanță ISU de la Vaslui și Negrești, coordonate de un medic. Cea mai gravă victimă este unul din cei doi gemeni, acesta fiind în comă profundă prezentând un traumatism craniocerebral și un traumatism de bazin. Celelalte două victime prezentau mai multe contuzii dar erau conștiente. După acordarea primului ajutor, toate victimele au fost transportate la Spitalul Județean Vaslui”, au transmis cei de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/05/accident-cu-trei-victime-intre-todiresti-si-dumesti-un-autoturism-a-rupt-o-caruta-mama-si-doi-frati-gemeni-transporatati-la-urgente/

Ultimă oră

Același autor