15.4 C
Vaslui
7 mai, 2024

Răsturnare de situație în cazul Murgeni. Ce s-a descoperit în mâncare pacienților

08.12.2023 15:53

08.12.2023 15:50

Află în articol ce s-a descoperit în mâncare pacienților care au murit la Spitalul Murgeni.

Răsturnare de situație în cazul Murgeni. Trei bacterii periculoase au fost descoperite în mâncarea servită pacienților de la Spitalul Murgeni, acolo unde trei oameni au murit și alți 29 au ajuns de urgență la spital, după ce au mâncat pește dat de pomană, transmite Antena 3 CNN.

Potrivit unui document transmis de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor către Prefectura Vaslui, cele trei bacterii periculoase au fost descoprite în borșul de pește oferit de Mănăstirea Florești pacienților de la Spitalul Murgeni. Astfel, în preparatul de la mănăstire s-au identificat Clostridium perfringens, Bacillus cereus și cerulida. Unele dintre acestea se găsesc în sol, apa şi intestinele animalelor şi pot provoca intoxicaţii alimentare, dacă mâncarea nu este gătită corespunzător.

Valorile bacteriilor descoperite în borş

Este vorba despre cantități mici, dar medicii legiști sunt cei care vor stabili dacă acestea pot conduce la deces. Valorile bacteriilor descoperite în borş sunt: Clostridium perfringens – 1,64 milioane/gram Bacillus cereus – 3.091/gram Cerulida – 945,98/gram. Cert este că aceste bacterii provoacă tulburări digestive grave.

În 27 noiembrie, autorităţile locale din Vaslui anunţau că rezultatele parţiale ale analizelor primite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui pe probele de alimente trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică sunt negative, atât în ceea ce priveşte bacteriile, cât şi pesticidele sau toxinele.

Amintim că trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit pe data de 23 noiembrie, în timp ce alți 29 au fost transferați la spital, cu simptome grave. Cu o zi înainte, aceștia au mâncat preparate din pește, primite de pomană de la o mănăstire.

Sursa: https://www.dcnews.ro/rasturnare-de-situatie-in-cazul-murgeni-ce-s-a-descoperit-in-mancare-pacientilor_941020.html

Ultimă oră

Același autor