23.3 C
Vaslui
7 mai, 2024

Plantație de canabis, descoperită de procurorii DIICOT. Aproximativ 5 kilograme de canabis și 166 de plante – Galerie FOTO

03 noi 2023, 17:14

Plantația de canabis a fost înființată și întreținută pe parcursul anului 2023.

La data de 02.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.

S-a reținut că, în cursul anului 2023, inculpatul a înfiinţat și întreținut o plantaţie de canabis, pe un teren situat în zona rurală a județului Vrancea, destinată comercializării, cât și consumului propriu.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate trei solarii amenajate special cultivării canabisului, 166 de plante (86 verzi și 80 uscate), cantitatea de aproximativ 5 kilograme canabis, ambalată în mai multe borcane din plastic și saci, o cantitate de hașiș, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, conform comunicatului transmis de DIICOT.

03 noi 2023, 17:25

Sursa: https://www.dcnews.ro/plantatie-de-canabis-descoperita-de-procurorii-diicot-aproximativ-5-kilograme-de-canabis-si-166-de-plante-galerie-foto_936744.html

Ultimă oră

Același autor