18.7 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Peste 150 de liceeni au participat la o activitate preventiv-demonstrativă organizată de poliţişti din diverse structuri

34 mins în urmă

16 Vizualizari

Peste 150 de elevi de liceu din municipiul Vaslui au participat, joi, la o activitate preventiv-demonstrativă organizată de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, cu ocazia împlinirii a 201 ani de atestare documentară a Poliţiei Române.

La activitate au fost prezenţi poliţişti din cadrul structurilor de pregătire profesională, acţiuni speciale, investigaţii criminale, ordine publică sau poliţie rutieră, care au făcut demonstraţii de conducere a autospecialelor de poliţie şi le-au vorbit liceenilor despre regulile de circulaţie, despre modurile de conducere defensivă, deplasarea în regim prioritar sau urmărirea în vederea interceptării şi imobilizării persoanelor.

“Elevii care au asistat la sesiunile de conducere a autospecialelor de poliţie în regim defensiv şi prioritar, parcurgerea unui traseu cu obstacole, probe de îndemânare, dar şi de testare a deprinderilor şi abilităţilor necesare conducerii în siguranţă a autospecialelor de poliţie, au fost informaţi şi îndrumaţi cu privire la necesitatea menţinerii unui comportament responsabil în timp ce conduc autovehicule. Totodată, liceenii au primit sfaturi şi recomandări despre cum să rămână în siguranţă în eventualitatea în care participă la traficul rutier în calitate de pietoni sau biciclişti”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Poliţiştii vasluieni derulează pe tot parcursul săptămânii diverse activităţi prin care sărbătoresc, în mijlocul comunităţii, Ziua Poliţiei Române.

Sursa: http://actualvs.ro/peste-150-de-liceeni-au-participat-la-o-activitate-preventiv-demonstrativa-organizata-de-politisti-din-diverse-structuri/

Ultimă oră

Același autor