18.7 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Clădirea Consiliului Județean Vaslui și cea a Secției de Pneumologie iluminate în roșu de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

26 mins în urmă

15 Vizualizari

Consiliul Județean Vaslui s-a alăturat pentru al doilea an consecutiv inițiativei Fundației Romanian Angel Appeal de a ilumina în culoarea roșie clădirea Palatului Administrativ, marcând astfel Ziua Mondială de luptă împotriva TBC.

Culoarea roșie simbolizează lupta dedicată eradicării tuberculozei, care ucide în fiecare zi mii de oameni din întreaga lume.

Astfel, Consiliul Județean Vaslui se numără printre organizațiile membre ale Parteneriatului #StopTB România, a cărei viziune este o Românie fără tuberculoză.

„Ne-am alăturat campaniei de informare și conștientizare despre efectele turberculozei asupra sănătății noastre. Simbolic, timp de trei ore am iluminat în roșu clădirea Palatului Administrativ, pentru a atrage atenția opiniei publice că această boală nu trebuie ignorată și că poate fi prevenită. De aceea, am vrea ca iluminarea clădirii Palatului Administrativ în roșu să fie percepută ca un simbol al solidarității și înțelegerii față de cei aflați în suferință”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Și Spitalul Județean de Urgență Vaslui s-a alăturat acestei campaniei de marcare a Zilei Mondiale de luptă împotriva tuberculozei.

Astfel, clădirea secției de Pneumologie a fost iluminată în roșu, culoarea simbol a solidarității și implicării în lupta împotriva tuberculozei.

„În permanență organizăm acțiuni ce au drept scop atragerea atenției opiniei publice asupra pericolului real pe care îl reprezintă tuberculoza. În lupta pentru eradicarea acestei boli, importante sunt implicarea civică și empatia în asigurarea nevoilor persoanelor aflate în diverse situații de vulnerabilitate. Implicarea Spitalului Județean de Urgență Vaslui în această campanie reprezintă un gest menit să contribuie la informarea și conștientizarea vasluienilor asupra riscurilor implicate de această afecțiune“, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Sloganul campaniei de informare și conștientizare din acest an este #RespirăSănătos.

Sursa: http://actualvs.ro/cladirea-consiliului-judetean-vaslui-si-cea-a-sectiei-de-pneumologie-iluminate-in-rosu-de-ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-tuberculozei/

Ultimă oră

Același autor