14.4 C
Vaslui
8 mai, 2024

Noi detalii în cazul Murgeni. Care este starea pacienților. „Vreau doar să-l văd să ştiu că este bine”

24 noi 2023, 08:38

Au apărut noi detalii în cazul Murgeni.

Trei pacienți ai unității de psihiatrie din Murgeni din Vaslui au murit și alți 29 au ajuns la spital, după ce au mâncat pește dat de pomană de o mănăstire din apropiere. Dintre cei internați în spital trei se află în stare gravă, potrivit medicilor.

Lăcașul de cult a primit deja o amendă de 40.000 lei din partea ANSVSA. În plus, au fost confiscate mai multe alimente care au fost trimise la analize în Bucureşti. Totuși, starețul mănăstirii susține că mâncarea nu avea cum să fie alterată pentru că toți enoriași au mâncat din ea și nimeni nu a pățit nimic.

VEZI ȘI:

„Au mâncat cu o zi înainte o masă formată din pește. La prânz a fost borș de pește și pește prăjit cu orez, iar seara au avut conservă de pește. Conserva este de la noi din magazia noastră, achiziționat de la noi. Masa de la prânz a fost o pomană de la Mănăstirea Florești”, spune Rodica Hitruc, medic primar psihiatru.

„La pacienții care au intrat în stop a apărut și o vărsătură, urmată de degradare bruscă a stării generale, urmată de stopul cardiorespirator, care nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare”, a mai spus Rodica Hitruc.

„Vreau doar să-l văd să ştiu că este bine”

Între timp, rudele pacienților au încercat să ceară explicații și să afle ce s-a întâmplat de fapt.

„Măcar să-l văd, să zăresc, dar nu știu dacă mă lasă. Vreau doar să-l văd să ştiu că este bine, că e bolnăvior. A stat și la Valsui, a stat și la Bârlad”, a spus o rudă a unui pacient aflat în spital, pentru Antena 3 CNN.

Starea pacienților

„Starea pacienților de pe secția de boli infecțioase este stabilă, pe secție fiind internați în prezent 13 pacienți care au fost echilibrați hemodinamic în cursul zilei de ieri, prognosticul lor fiind favorabil.

De asemenea, mai avem un pacient pe secția ATI care a fost stabilizat hemodinamic, dar are un prognostic lent, favorabil”, spune Oana Balbuzan, purtător de cuvânt Spitalul Bârlad.

23 noi 2023, 21:19

Sursa: https://www.dcnews.ro/noi-detalii-in-cazul-murgeni-care-este-starea-pacientilor-vreau-doar-sa-l-vad-sa-stiu-ca-este-bine_939260.html

Ultimă oră

Același autor