17.1 C
Vaslui
5 mai, 2024

Interes scăzut pentru programul Rabla din partea vasluienilor

De către

14 decembrie 2023

Dacă municipalitatea bârlădeană a reușit casarea a 500 de rable a căror proprietari s-au înscris în program, la Vaslui programul Rabla Local nu a avut același succes: vor fi casate doar 143 de rable, deși mașinile vechi nu lipsesc de pe străzi. Doar 204 de vasluieni s-au înscris pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, mulți renunțând însă să mai depună apoi dosarul la primărie pentru a beneficia de cei 3.000 de lei acordați prin program.

La Bârlad programul Rabla Local a fost un succes, primăria propunându-și și reușind să atingă cifra de 500 de autovehicule care vor fi casate, proprietarii lor înscriindu-se în program. La Vaslui însă lucrurile au stat cu totul diferit. Din cei 250 de vasluieni înscriși inițial, doar jumătate au depus și documentele necesare obținerii primei de casare de 3.000 de lei, sumă care include și cei 600 de lei acordați de la bugetul local.

Asta cu toate că municipalitatea a prelungit termenul final de depunere a documentelor, prevăzut inițial pentru 10 noiembrie, până pe 25 noiembrie 2023. Au fost depuse doar 204 dosare, deși în oraș nu lipsesc rablele care opucă locurile de parcare sau stau pe trotuare de ani de zile.

Din cele 204 dosare depuse au fost aprobate doar 143 , 57 de doritori fiind respinși pentru că nu îndeplineau condițiile anunțate, fie pentru că aveau vehicule care aveau normă de poluare Euro4, fie le aveau în proprietate de mai puțin de 5 ani, fie mașinile erau deja radiate din evidențele fiscale ori erau înregistrate pe persoană juridică. Alți patru vasluieni înscriși în Programul Rabla Local au dosarele incomplete și au fost puși pe lista de așteptare până vor aduce toate documentele sau vor face clarificările necesare. Persoanele fizice înscrise în aplicația Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) au putut depune documentația aferentă la Registratura Primăriei Municipiului Vaslui, până pe 25 noiembrie. Ulterior, beneficiarii acceptați vor fi invitați la sediul primăriei pentru încheierea contractelor de finanțare. „Numai după încheierea contractelor de finanțare, beneficiarii vor casa autovehiculele înscrise în Program și le vor radia din circulație şi din evidenţele fiscale ale Municipiului Vaslui. Transmiterea adeverinței de dezmembrare și dovada radierii din circulație se va face de către beneficiar în termen de 30 zile de la încheierea contractului”, anunță municipalitatea vasluiană.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/12/interes-scazut-pentru-programul-rabla-din-partea-vasluienilor/

Ultimă oră

Același autor