22.9 C
Vaslui
2 mai, 2024

Elevii Școlii de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad, artiști plastici în devenire

De către

19 aprilie 2024

Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad este recunoscută mai mult pentru premiile obținute de elevi la concursurile și olimpiadele de muzică, iată că și cei de la secția de Arte plastice se remarcă la competițiile școlare de profil. Un exemplu elocvent în acest sens a fost dat de reprezentanții unității școlare, care au făcut publice rezultatele obținute de șapte dintre elevii școlii la un concurs național de grafică.

Concret, la ediția a XXV-a a Concursului Național „Primăvara artelor”, organizat între 5 – 14 aprilie, de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, elevii bârlădeni au obținut șapte premii grație creațiilor lor grafice foarte apreciate de juriul de specialitate.

Astfel, Emanuela Bîgu (clasa a VIII-a) și Luiza Crețu (clasa a VIII-a) au obținut premiul I. Cu premiul II au fost răsplătiți elevii Iulia Tacu (clasa a VIII-a) și Mihnea Codreanu (clasa a VI-a), iar cu premiul III – elevii Larisa Neneșteanu (clasa a VIII-a), Andrei Pavel (clasa a VIII-a) și Ana Guinea (clasa a VI-a). Toți sunt pregătiți de profesorul îndrumător Georgel Pascu.

Concursul Național „Primăvara artelor” s-a adresat elevilor din cadrul secțiilor de muzică, arte vizuale și coregrafie atât din școli și licee de artă, cât și din Palate și Cluburi ale copiilor, școli din învățământul de masă și școli particulare. Concursul figurează pe lista competițiilor școlare aprobate de Ministerul Educației, dar fără finanțare.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/elevii-scolii-de-arte-n-n-tonitza-barlad-artisti-plastici-in-devenire/

Ultimă oră

Același autor