25.9 C
Vaslui
7 mai, 2024

BREAKING NEWS

Trei oameni de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după ce au mâncat pește primit de pomană / UPDATE

22 noi 2023, 21:24

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Patru pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost preluaţi în stare gravă, miercuri, în decurs de câteva ore, de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, trei dintre ei decedând.

„Ambulanţa Vaslui a intervenit în cursul acestei zile de patru ori la Spitalul Murgeni, în decurs de câteva ore. Mai întâi s-a intervenit pentru un bărbat de 45 de ani care trebuia transferat la Spitalul Bârlad cu suspiciunea de gastroenterocolită. Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ în stop cardiorespirator. Împreună cu alt echipaj cu medic s-au efectuat manevre de resuscitare fără succes, fiind apoi declarat decedat. A doua solicitare a fost pentru un bărbat de 68 cu acelaşi diagnostic. Acesta a fost transferat în stare gravă la Spitalul Bârlad. A treia solicitare a fost pentru o femeie în vârstă de 50 de ani găsită, de asemenea, în stop cardiorespirator. Nici aceasta nu a răspuns la resuscitare, fiind declarat decesul. A patra solicitare a fost pentru un bărbat de 54 de ani, aflat în stop cardiorespirator, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Potrivit acestuia au fost anunţate Direcţia de Sănătate Publică Vaslui şi Ministerul Sănătăţii.

Poliţiştii au demarat verificări în acest caz.

Spitalul se află în subordinea Consiliului Local Murgeni.

Nenorocirea ar fi plecat de la o toxiinfecție de la alimentele primite de pomană

„M-a sunat directorul spitalului, domnul Carp și mi-a spus de nenorocirea care s-a întâmplat! Eu i-am spus că nu cred că e de la noi, fiindcă mâncare a care am dus-o ieri acolo, am mâncat-o și noi astăzi la Mânăstire și nu avem nimic. De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum astăzi a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și pangasius prăjit. Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a precizat starețul mânăstirii, Iezechiel Ariton.

Directorul spitalului din Murgeni nu a vrut să stea de vorbă cu presa, notează

. Primarul din localitate, Eduard Cazacu, a rămas șocat când a auzit despre nenorocirea de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni.

UPDATE: Primarul orașului Murgeni, Eduard Cazacu, a spus:

„Sunt alături de directorul spitalului și împreună am luat decizia să nu se mai consume nici măcar apă din spital! Au fost ridicate probe din mâncare, din ce s-a primit de la mânăstire dar și din apă, pentru că nici nu știi de unde a plecat totul”, a declarat edilul.

Directorul spitalului din Murgeni a declarat:

„Totul debutează cu o diaree puternică, cu vomă și febră, după care pacienții intră direct în stop cardio respirator! Din momentul în care debutează boala până la stop cardio-respirator, timpul este foarte scurt, de circa o oră jumătate. Am convocat toți medicii de acasă și vom mai transporta la spitalul din Bârlad încă 18-20 de pacienți, cu ambulanțe multiple, pe lângă pacienta deja aflată la spitalul din Bârlad. În total, la spitalul din Murgeni sunt internați 142 de pacienți”, a declarat în exclusivitate pentru Vremea Nouă, managerul spitalului Ionel Carp.

22 noi 2023, 19:53

Sursa: https://www.dcnews.ro/trei-oameni-de-la-spitalul-de-psihiatrie-murgeni-au-murit-dupa-ce-au-mancat-peste-primit-de-pomana-directorul-institutiei-se-ascunde-de-presa_939091.html

Ultimă oră

Același autor