15.4 C
Vaslui
7 mai, 2024

BREAKING NEWS

Incendiu la un bloc din Bârlad. Peste 300 de persoane au fost evacuate / video+foto

12 iun 2023, 07:54

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un bloc din Bârlad, județul Vaslui, a luat foc în noaptea de duminică spre luni.

În noaptea de duminică spre luni, la un bloc de locuințe din Bârlad, Vaslui, a izbucnit un incendiu puternic. 17 autospeciale de intervenție și 75 de pompieri din cadrul detașamentelor Vaslui, Bârlad și de la secția Huși au luat parte la operațiunea de stingere a focului, conform Agerpres.

În urma deflagrației, peste 300 de persoane au fost evacuate de pompieri ori s-au autoevacuat.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Podul Înalt’ al judeţului Vaslui a intervenit cu 17 autospeciale de stingere cu apă şi autospeciale multifuncţionale, autoscări mecanice, ambulanţe SMURD şi 75 de pompieri militari pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul blocului D2, de pe strada Mihai Viteazul, în municipiul Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperişului şi exista pericolul de propagare la câteva apartamente, dar şi la un depozit pentru materiale de construcţii. Pompierii militari au acţionat pe mai multe sectoare, şi anume pentru limitarea şi lichidarea incendiului, pentru protecţia bunurilor aflate în pericol, dar şi pentru evacuarea persoanelor rămase blocate în locuinţe. Au fost evacuate 120 de persoane, iar alte aproximativ 200 de persoane s-au autoevacuat. O persoană intoxicată cu gaze toxice a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad”, a spus Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, primele echipaje de intervenţie au ajuns la locul producerii incendiului la ora 01,28, ulterior fiind trimise la intervenţie toate autospecialele disponibile în Detaşamentul de Pompieri Bârlad. După circa 50 minute, la faţa locului au început să sosească autospecialele şi echipajele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Vaslui şi de la Secţia de pompieri Huşi. Ultima autospecială, o autoscară mecanică, a sosit la ora 03,00.

La locul intervenţiei au fost chemate în sprijin echipaje ale Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul SC Rulmenţi Bârlad, dar şi echipe aflate în coordonarea Primăriei municipiului Bârlad.

În plus, pompieri au luat măsuri pentru a proteja un depozit cu materiale de construcție aflat în apropiere. Aproximativ 1.000 de metri pătrați ai acoperișului au ars și mai multe apartamente au fost afectate.

De asemenea, în podul blocului, unde s-au aflat peste 6 tone de materiale combustibile, nu a avut pereți despărțitori, fapt ce a îngreunat intervenția.

Nu se cunoaște care a fost cauza incendiului.

11 iun 2023, 20:50

Sursa: https://www.dcnews.ro/incendiu-la-un-bloc-din-barlad-peste-300-de-persoane-au-fost-evacuate-video-foto_919329.html

Ultimă oră

Același autor