17.1 C
Vaslui
5 mai, 2024

Acumularea Solești, reabilitată cu fonduri PNRR

De către

15 decembrie 2023

În viitorul apropiat, acumularea permanentă Solești, de pe râul Vaslui, situat în județul nostru, va fi reabilitată cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Anunțul a fost făcut de oficialii Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, care au propus spre finanțare prin PNRR această investiție.

„Obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiției „Îmbunătățirea condițiilor de funcționare în siguranță a acumulării Solești, pe râul Vaslui, județul Vaslui” prin Programul de reabilitare a acumulărilor din cadrul PNRR sunt: – mărirea gradului de siguranţă în exploatare a acumulărilor existente; – reducerea riscului de inundaţii în vederea protejării populaţiei, infrastructurii şi obiectivelor socio-economice localizate în zonele de risc; – protecţia mediului şi biodiversităţii prin măsuri ecologice relevante, în special cele privind migraţia peştilor şi prin măsuri pentru asigurarea debitului ecologic. Valoarea totală a investiției este de 101.779.471,89 lei cu TVA”, au precizat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Potrivit acestora, instituția mai are în promovare pentru finanțare, prin PNRR, reabilitarea a încă două acumulări permanente: Cucuteni, pe râul Voinești (Morișca) și Căzănești, pe râul Stavnic.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/12/acumularea-solesti-reabilitata-cu-fonduri-pnrr/

Ultimă oră

Același autor