18.7 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Ziua de 8 martie – prilej de manifestare a recunoștinței, în cadrul Așezămintelor sociale ale Episcopiei Hușilor

Luni, 11 Martie 2024

Asociația Filantropia Ortodoxă Huși a sărbătorit Ziua Internațională a Femeii printr-o serie de inițiative menite să aducă bucurie și recunoștință în comunitatea sa extinsă. Printre activitățile desfășurate s-au numărat:

În Centrele de zi pentru copii din cadrul Așezămintelor Sociale („Sf. Stelian” Boțești, „Sf. Gheorghe” Ghermănești, „Sfinții Adrian și Natalia” Vaslui, „Sf. Iosif cel Milostiv” Bârlad, „Rudi Pavel Florentin” Bârlad, „Sf. Ierarh Nicolae” Fălciu, „Sfânta Muceniță Chiriachi” Huși), au fost organizate, vineri 8 martie 2024, mici spectacole de cântece și poezii, prin care copiii beneficiari au putut să-și exprime iubirea și recunoștința față de mamele, bunicile, surorile și mătușile lor.

De asemenea, copiii au participat la ateliere de creație, unde au confecționat mărțișoare, felicitări și alte surprize speciale. Mărțișoarele și felicitările confecționate de aceștia au fost oferite mamelor și bunicilor, precum și celor care susțin activitățile din aceste centre de zi (Primării, medici de familie, etc.).

În același timp, beneficiarii Cantinei Sociale de la Rășcani au avut ocazia să se bucure de o masă festivă, iar bătrânii din cadrul Căminelor pentru persoane vârstnice „Sf. Calinic de la Cernica” Vutcani și „Sf. Gheorghe” Gugești au primit vizite din partea colaboratorilor și a copiilor de la Centrul de zi din Botești, care au venit cu flori, mărțișoare, felicitări și dulciuri.

Persoanele care se află în Serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice au fost vizitate cu această ocazie de către asistenții sociali și coordonatori, fiindu-le oferite pachete cu alimente, prăjituri, mărțișoare și flori.

Sursa: https://episcopiahusilor.ro/ziua-de-8-martie-prilej-de-manifestare-recunostintei-cadrul-asezamintelor-sociale-ale-episcopiei

Ultimă oră

Același autor