20.9 C
Vaslui
5 mai, 2024

Vasluiul rămâne și fără “mica industrie”. Consilierul Dragomir: “de trei legislaturi se vorbește despre un parc industrial, nu s-a făcut nimic”

SCHIMBĂRI… Consiliul Local Vaslui a aprobat ieri un proiect de hotărâre prin care se restrânge zona dedicată micii industrii și se mărește zona de locuințe. Mai exact, aleșii locali au schimbat destinația a 9,48 ha, situate pe strada Burebista, din zonă de industrie mică, depozitare și servicii în zonă de locuințe individuale. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate și doar un consilier local a atras atenția că, încet-încet, Vasluiul rămâne fără industrie: “Domnul primar în fotoliu, de trei legislaturi vorbește despre un parc industrial, nu s-a făcut nimic. Dar nu din vina dumnealui, nici din vina Consiliului Local. Investitorii ocolesc Vasluiul”, a spus consilierul local Valentin Dragomir.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal PUZ – LOT I, aprobat ieri de consilierii locali, pe cele 9,48 de hectare de teren, care aparțin mai multor persoane fizice și juridice din județ, se vor putea construi locuințe de tip parter, parter și 1 etaj, parter și mansardă. De asemenea, se vor putea construi locuri de joacă pentru copii, parcuri publice de recreere, parcaje la sol, pasaje pietonale, spații verzi etc. Sunt interzise, în schimb, construcțiile cu destinații comerciale și profesionale, care depășesc suprafața de 200 mp, care generează un trafic important de persoane și mărfuri și produc poluare. Totodată, sunt interzise construcțiile provizorii de orice natură – inclusiv chioșcuri și panouri publicitare, depozite en-gros sau unități agro-zootehnice, abatoare.

Consilierul Dragomir: “mica industrie, atât cât mai este ea, se tot restrânge. Reprezintă o mare problemă”

Consilierul local Valentin Dragomir a explicat ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, că dă un vot favorabil proiectului de hotărâre, însă a atras atenția că, deși se vorbește de ani de zile de nevoia dezvoltării industriei în Vaslui, nu se face nimic concret: “Voi vota “pentru” la acest punct, dar vreau să remarc o gravitate de la acest punct și anume restrângerea activității micii industrii. Faptul că se transformă în zonă de locuință, e un lucru foarte bun, dacă sunt solicitări. Dar după ce s-a închis marea industrie din Vaslui, constatăm că și mica industrie se restrânge. Reprezintă o mare problemă și ar trebui să reprezinte o problemă și pentru viitorul primar, și pentru viitorul Consiliu Local. Domnul primar în fotoliu, de trei legislaturi vorbește despre un parc industrial… Nu s-a făcut nimic. Dar nu din vina dumnealui, nici din vina Consiliului Local. Investitorii ocolesc Vasluiul. Că de vină este infrastructura, că de vină sunt taxele locale și impozitele, că de vină este legislatura în domeniul finanțelor la nivel de țară… Este un fapt. Dar este un fapt care trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare pe viitor. Am mai modificat în zona Decebal, zonă de mică industrie și depozite în zonă de locuințe, în zona Movas, la fel… Deci, mica industrie, atât cât mai este ea, se tot restrânge”, a spus consilierul Valentin Dragomir.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/vasluiul-ramane-si-fara-mica-industrie-consilierul-dragomir-de-trei-legislaturi-se-vorbeste-despre-un-parc-industrial-nu-s-a-facut-nimic/

Ultimă oră

Același autor