17.1 C
Vaslui
5 mai, 2024

Traian Petcu “forțează” câștigarea Primăriei. Și-a ales viceprimarul cu care face echipă pentru Bârlad: Ionel Pasat

ECHIPĂ… Bârladul liberal nu este un moft. Acest oraș a evoluat când PNL a condus Primăria. Dumitru Boroș a început ca liberal și lucrurile au mers bine. Când și-a asumat totul pe persoană fizică, situația s-a schimbat radical și, cum era firesc, nu a rezistat tentației răului, “vârându-se” în troaca șpăgarului Buzatu. Astăzi, PNL își dorește să recâștige Primăria Bârlad, luată pe ușa din dos de PSD cu doctorul veterinar Traian Petcu, care, iată, și-a găsit și un partener de nădejde la acest drum, pe ultimul mohican liberal din actualul Consiliu Local, Ionel Marius Pasat. Este omul care a rezistat tentației de a nu părăsi PNL, cum a făcut întreaga echipă a lui Boroș. “Nu-l cunoșteam pe domnul Pasat când am preluat partidul la Bârlad. Dar am avut surpriza să descopăr nu un liberal autentic, ci un om dedicat orașului, care știe de ce are nevoie Bârladul. A încercat toate variantele de a face în Consiliul Local o administrație liberală, fiindcă vocea sa a fost astupată de Boroș și oamenii lui. Astăzi vreau să-l prezint bârlădenilor pe acest om, cu care vreau să fac echipă la Primărie, eu primar, dumnealui viceprimar”, a spus doctorul veterinar entuziasmat de resursa umană pe care PNL o are. Și Adrian Solomon, omul care primește mutările în plic de la Buzatu, și-a recrutat noua echipă tot din rândul PNL-ului, ceea ce demonstrează clar că liberalii știu să facă administrație. Când unii se apucă de furat, sar pârleazul și se ascund în PSD.

Ionel Marius Pasat este un profesor de matematică și, ca politician, a activat în ultimii opt ani în Consiliul Local Bârlad. Și-a reprezentat cu onoare mandatele și a rezistat tentației de a pleca cu echipa lui Boroș la PSD. Iată ce ne spune medicul veterinar Traian Petcu despre el și le promite bârlădenilor că acesta va fi viceprimarul său. De aceea le cere ca pe 9 iunie să voteze cu PNL și la primar, și la Consiliul Local, dar și la județ, unde candidează Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății. “Domnul Pasat este la vârsta perfectă pentru a face politică la nivel mare. Este tânăr, are 43 de ani și este tatăl a două fete, de 10 și 12 ani. Este absolvent al Facultății de Matematică din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași, promoția 2003, urmând apoi cursurile de Master în Matematică, promoția 2005, respectiv în Politici și management în educație, promoția 2007, din cadrul aceleiași Universități. Cu o experință de peste 20 de ani în învățământ, profesorul de matematică Pasat Ionel face parte din echipa managerială a Liceului Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad din anul 2016, ocupând, pe rând, funcțiile de director adjunct și de director. În toată această perioadă, a contribuit la modernizarea unității școlare, prin repararea și reamenajarea tuturor sălilor de clasă și dotarea acestora cu mobilier nou și echipamente digitale. Este membru al Partidului Național Liberal din anul 2000, fiind acum la al doilea mandat de consilier local al municipiului Bârlad”, mai spune Traian Petcu.

Învățământul va străluci din nou la Bârlad. Traian Petcu spune când i-a fost rușine că este bârlădean

Cooptarea în echipa lui Traian Petcu a profesorului Pasat va readuce învățământul bârlădean la cotele sale de acum câțiva ani, când vasluienii și hușenii tremurau în fața elitelor de la Bârlad. Cei doi promit un învățământ modern, prin explorare, plecând de la deviza că ne dorim copii deștepți, nu tocilari. Obiectivele lor pe acest domeniu au următorii piloni: locuri în creșe și grădinițe pentru toți copiii din Bârlad, sprijinirea unităților școlare pentru adaptarea ofertelor educaționale la necesitățile pe pe piața muncii din Bârlad, reabilitarea și eficientizarea energetică a instituțiilor de învățământ în Bârlad, premierea și promovarea tuturor elevilor olimpici din Bârlad și, nu în ultimul rând, intrarea gratuită pentru toți elevii bârlădeni în “săptămâna altfel” la: cinematograful Victoria, Grădina Zoologică, Centrul de revitalizare corporală și la Bazinul olimpic de înot. “Par lucruri mărunte, obiectivele pe care noi ni le-am propus pentru învățământul din Bârlad, dar nu este deloc așa. De două ori mi-a fost rușine în viața mea că sunt bârlădean. Prima dată mi-a fost rușine atunci când toate televiziunile arătau factura de gaz pentru luna decembrie, de 270.000 de lei, de la Liceul Eminescu, iar primarul nostru spunea că trimite copiii acasă că nu le poate asigura căldura în clase. A doua oară mi-a fost rușine atunci când a fost nevoie de presă ca primarul să înțeleagă că elevii olimpici au nevoie de Centrul de Excelență pentru a se pregăti. Vă dați seama, cât circ s-a făcut pentru o banală tabără, în care elitele Bârladului se pregăteau să meargă, iar primarul se scobea prin buzunare. Nici acum nu înțeleg de ce cel mai frumos liceu al nostru nu poate fi încălzit, folosind energie geotermală. Avem atât de mulți specialiști în Bârlad care pot proiecta acest sistem și atât de mulți bani europeni pentru astfel de proiecte, încât chiar nu pot înțelege de ce trebuie să ne plângem că nu avem bani la Primărie pentru căldura copiilor noștri? E adevărat că acele clădiri ale liceului sunt greu de încălzit datorită arhitecturii, însă să nu uităm că Liceul Eminescu are cele mai spectaculoase clădiri dintre toate instituțiile de învățământ din Moldova. Din acest motiv trebuie să fim deștepți și să găsim soluții ieftine, cum este folosirea energiei termale. Am studiat cu domnul Pasat și sunt tot felul de fonduri nerambursabile, chiar și norvegiene, pentru astfel de proiecte. Avem în județ primării care au adoptat acest sistem, cum este la Todirești, iar noi la Bârlad nu putem? Dar va veni și vremea când lucrurile vor reveni la normal în învățământul din Bârlad, iar cooptarea matematicianului Pasat în echipa mea, ca viceprimar, este garanția mea către bârlădeni că vom face totul pentru educația copiilor noștri”, a spus candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Bârlad.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/traian-petcu-forteaza-castigarea-primariei-si-a-ales-viceprimarul-cu-care-face-echipa-pentru-barlad-ionel-pasat/

Ultimă oră

Același autor