16.5 C
Vaslui
4 mai, 2024

Spitalul bârlădean are medic ortoped pediatru!

De către

25 aprilie 2024

Din această săptămână, copiii care ajung la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu oase fracturate sau cu alte afecțiuni ortopedice nu vor mai fi trimiși la Vaslui sau la Iași, ci vor putea fi tratați chiar aici. Motivul: în urma concursului organizat de conducerea unității în prima parte a anului, postul vacant de medic în specialitatea Ortopedie pediatrică pentru Ambulatorul integrat a fost ocupat.

Veste bună pentru părinții copiilor din Bârlad și împrejurimi care ajung la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu diverse afecțiuni ortopedice. De acum înainte, minorii vor putea fi tratați chiar aici, fără a mai fi nevoie să meargă la spitalele din Vaslui sau Iași în aceast scop. Potrivit managerului Ciprian Feraru, chiar din această săptămână, medicul ortoped Olga Tamciuc, „un profesionist desăvârșit, un cadru medical blând și empatic”, a început să dea consultații minorilor. Doctorița a fost angajată aici în urma concursului susținut în cursul lunii februarie pentru ocuparea unui post de medic în specialitatea Ortopedie pediatrică în cadrul Ambulatorului integrat – Cabinet Ortopedie pediatrică.

Pentru că vine din Iași, unde a terminat rezidențiatul, și nu are unde locui, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi, 25 aprilie, se află un proiect de hotărâre privind atribuirea unei locuințe de serviciu doctoriței Tamciuc. Contractul de închiriere va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani.

„Sunt foarte bucuros că municipalitatea bârlădeană are posibilitatea de a mai pune o cărămidă la consolidarea serviciilor de sănătate din orașul nostru, un sector care a fost atât de suferind vreme de mulți ani. Am spus încă din 2016, când a început misiunea mea de primar al Bârladului, că sănătatea va fi o prioritate pentru mine. Asta înseamnă atât dotarea, reabilitarea, investiții, înnoire și dezvoltare pentru acest sector, lucruri pe care le facem continuu de opt ani, cât și preocupare pentru întregirea și diversificarea paletei de servicii medicale, prin asigurarea unui minim de confort pentru specialiștii care vor să se stabilească în orașul nostru. A convinge medici bine pregătiți să aleagă Bârladul, când cei mai mulți preferă centrele universitare, nu este un lucru ușor. Tocmai de aceea nu ezităm în a face tot ce ne stă în putință pentru ca acești specialiști să aibă toate motivele să ne aleagă”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Pentru managerul spitalului, Ciprian Feraru, atragerea unui ortoped pediatru la Bârlad a fost unul dintre obiectivele cele mai importante incluse în proiectul său de management.

„Suntem recunoscători și încântați că, în sfârșit, am reușit să cooptăm în echipa medicală a instituției noastre un medic specialist în Ortopedie pediatrică, o specializare atât de solicitată în ultimii ani la Bârlad. Lunar, zeci de părinți cu copii suferind de fracturi, luxații, entorse, etc. erau nevoiți să se deplaseze la Iași pentru consultații, controale și îngrijirea medicală corespunzătoare. Începând din această săptămână, toți cei ce au nevoie de un medic pentru afecțiunile ortopedice ale minorilor se pot adresa doamnei doctor Tamciuc Olga, un profesionist desăvârșit, un cadru medical blând și empatic”, a precizat managerul Ciprian Feraru.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/spitalul-barladean-are-medic-ortoped-pediatru/

Ultimă oră

Același autor