19.3 C
Vaslui
6 mai, 2024

„Șanse reale pentru un leac”. Primele vaccinuri împotriva cancerului sunt testate la Londra

Un vaccin personalizat împotriva cancerului, folosind o tehnologie de tip ARN mesager, este testat în aceste zile la Londra, acesta fiind primul astfel de vaccin testat pe oameni.

Experții spun că acesta ar putea fi „un moment de cotitură” în efortul de a vindeca permanent cancerul, relatează The Guardian. Melanomul, tipul de cancer pentru care este dezvoltat acest vaccin, afectează anual în jur de 132.000 de oameni la nivel global și este boala cu cea mai mare mortalitate dintre tipurile de cancer de piele. În prezent, intervenția chirurgicală este principala formă de tratament împotriva bolii, însă radioterapia și chimioterapia sunt și ele folosite uneori. Experții testează acum, însă, vaccinuri personalizate pentru fiecare pacient – odată injectat, serul transmite organismului instrucțiuni despre cum să „vâneze” celulele canceroase și să le oprească din a se răspândi accelerat. Cu ajutorul vaccinului, ar fi posibil ca organismul să devină „imun” la cancer.

Citește mai mult la:

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/sanse-reale-pentru-un-leac-primele-vaccinuri-impotriva-cancerului-sunt-testate-la-londra/

Ultimă oră

Același autor