18.7 C
Vaslui
28 aprilie, 2024

Pacienții cu afecțiuni psihice internați la Bârlad, tratați de un nou medic psihiatru

De către

22 martie 2024

Zilele trecute, conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a anunțat adăugarea unui nou medic pe statul de plată al unității, după angajarea unui chirurg plastician, a unui oftalmolog și a unui urgentist pediatru. Este vorba despre un medic specialist psihiatru, ce s-a născut în Vaslui, care va începe să profeseze la Bârlad din luna aprilie.

„Echipa medicală a Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad se mărește! Îi urăm bun venit doamnei doctor Ganea Andra Cătălina, medicul psihiatru care întregește echipa medicală a unității noastre. Este medic specialist, are 31 de ani și s-a născut în Vaslui. A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității «Grigore T. Popa» Iași. În circa două săptămâni, doamna doctor va finaliza rezidențiatul efectuat în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iași. În luna februarie, doamna doctor a promovat concursul pentru ocuparea postului de medic în specialitatea Psihiatrie în cadrul Centrului de Sănătate Mintală și va începe activitatea în luna aprilie. Începând cu luna ianuarie, asigură și continuitatea în linia de gardă în secția de Psihiatrie, «o experiență nouă, dar atât de utilă», ne declară cu sinceritate doamna doctor”, a transmis conducerea spitalului.

„Am ales Psihiatria pentru că permite abordarea complexă a pacientului, atât din punct de vedere somatic, cât și psihic, precum și datorită faptului că în fiecare zi cunoști povești de viață noi, ale omului, devenit ulterior pacient, povești ce relevă cât de complexă este mintea umană și totodată cât de fragilă este sănătatea mintală”, a declarat medicul Ganea.

Echipa medicală a Centrului de Sănătate Mintală are ca obiectiv îmbunătățirea stării de sănătate a populației și prestarea unor servicii medicale într-un sistem eficient, orientat în permanență în slujba pacientului psihic.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/03/pacientii-cu-afectiuni-psihice-internati-la-barlad-tratati-de-un-nou-medic-psihiatru/

Ultimă oră

Același autor