Noi fonduri europene pentru Romania anuntate de deputatul Tudor Polak

0
65

Deputatul PNL Tudor Polak anunta, pentru perioada urmatoare, noi oportunitati de dezvoltare pentru Romania prin fondurile europene ce urmeaza sa ajunga in tara noastra:
„România va primi, până în 2027, fonduri europene în valoare de 46 de miliarde de euro, prin intermediul programelor Politicii de Coeziune.
Este vorba despre finanțarea unei game variate de proiecte, în multiple domenii de interes, precum educația, sănătatea, transporturile şi eficiența energetică. Contribuția acestor sume în dezvoltarea infrastructurii naționale este considerabilă şi reprezintă un pas important în modernizarea României.
Pentru unele dintre capitolele programului, apelurile de depunere a proiectelor se vor deschide începând deja din acest an. Vorbim despre un total de 490 de apeluri pentru proiecte regionale şi naționale, a căror valoare totală este de aproape 36,5 miliarde de euro.
Pentru programele de incluziune socială, a fost alocată o sumă de aproximativ un miliard de euro, bani care vor pune în lucru proiecte de înființare întreprinderi sociale, creşterea calității condițiilor de viață a persoanelor cu dizabilități, construirea de locuințe sociale, precum şi programe de sprijin pentru vârstnici şi persoanele vulnerabile.
Partidul Național Liberal susține implementarea a cât mai mult proiecte calitative în domeniile cheie de dezvoltare a țării noastre, cu ajutorul fondurilor nerambursabile de care România va beneficia în perioada următoare.” a concis acesta pe pagina sa de facebook.