13.3 C
Vaslui
26 aprilie, 2024

METEO. ANM anunță un val de căldură din Africa

METEO. ANM anunță un val de căldură din Africa / Sursa FOTO: wallpaperflare.com

Publicat: 18/03/2023, 10:34

Meteorologii anunță vreme frumoasă, per ansamblul ei, dar cu dimineți și seri deosebit de reci. În plus, începând de duminică, 19 martie, frigul va cuprinde aproape întreaga țară.

din Africa va „lovi” România de săptămâna viitoare, anunță ANM.

Frig și ninsori în toată țara

Până atunci, de duminică, în majoritatea regiunilor va ploua, iar la munte sunt așteptate ninsori.

De miercuri, 22 martie, temperaturile vor crește constant, urmând ca spre sfârșitul săptămânii viitoare să ajungă la 22 de grade Celsius în mare parte din țară.

, temperaturile ridicate sunt aduse de mase de aer cald venite deasupra României dinspre Mediterana și nordul Africii. Vremea va fi deosebit de frumoasă, cu mult soare și cer senin în weekend-ul viitor.

Sâmbătă, 18 martie, cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopții în regiunile vestice, acolo unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe, informează Administrația Națională de Meteorologie. La munte, vântul va prezenta intensificări, cu rafale de peste 70-80 km/h în zona înaltă.

„ Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 grade Celsius, cu valori ușor mai scăzute pe litoral și în Delta Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 și 9 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre minus 8 grade Celsius. Pe arii restrânse se va produce brumă îndeosebi în depresiuni și în dealurile subcarpatice din sud și est, iar în special în sud-estul teritoriului, dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață „, anunță ANM.

În București, va fi o vreme în general frumoasă, cu cer variabil și vânt slab spre moderat. Temperatura maximă a zilei de 18 martie va fi de 17 grade Celsius.

Vremea pentru duminică, 19 martie

De duminică, vremea se răcește, transmite ANM, care anticipează scăderi de temperatură în toată țara. Treptat, nebulozitatea și aria ploilor se vor extinde, cu precădere în jumătatea de vest a României.

La munte, începând cu seara zilei de duminică precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice, precum și în nord-vestul Moldovei, vor fi precipitații mixte. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova și Dobrogea.

a zilei de duminică va fi de 17 grade, iar minima, de minus 3.

Și în București va fi mai rece, cu cer înnorat pe parcursul zilei și șanse mari de ploaie spre seară. Vântul va sufla slab spre moderat, iar temperatura maximă nu va trece de 16 grade Celsius. Minima va fi de 3 grade.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Economic –

21 Mar, 10:54

Știri –

21 Mar, 10:52

Actualitate –

21 Mar, 10:46

Ultima oră

21 Mar, 10:36

21 Mar, 10:06

Știri externe –

21 Mar, 09:51

Sursa: https://www.gandul.ro/vremea/meteo-anm-anunta-un-val-de-caldura-din-africa-19945032

Ultimă oră

Același autor