21.8 C
Vaslui
5 mai, 2024

MAREA FAMILIE UNITĂ DE LA CL BÂRLAD | Bătaie de joc la adresa bârlădenilor: consilierii locali habar nu au ce votează!

ORBI… La Bârlad a avut loc joi o ședință de consiliu local de domeniul fantasticului, în condițiile în care patru dintre proiectele de hotărâre supuse la vot au fost aduse la cunoștința consilierilor cu doar câteva minute înainte de începerea ședinței. Evident, consilierilor le-a fost imposibil să ia la cunoștință despre aceste proiecte și să știe, practic, ce votează. Culmea este că nici nu i-a deranjat acest aspect. Doar consilierul independent Sârbu le-a atras atenția tuturor că sunt patru proiecte pe ordinea de zi despre care nimeni nu are habar. Cu toate acestea, toate proiectele supuse dezbaterii ieri au fost votate la foc automat cu o majoritate covârșitoare.

În ședința Consiliului Local Bârlad de ieri au fost votate 31 de hotărâri în mai puțin de 40 de minute. Astfel, consilierii prezenți, 16 din 21, au dat dovadă de o rapiditate și o hărnicie uluitoare. Drept dovadă, președintele de ședință Gigel Zugravu a ținut să precizeze din start că nu se acceptă luările de poziție inutile, atât timp cât, oricum, toate proiecte sunt votate prin entuziasmul covârșitor al consilierilor, fie ele citite sau necitite de dânșii. La începutul ședinței, acesta le-a transmis ferm consilierilor: “Înainte de a supune ordinea de vot, am o rugăminte la dvs, să fiți cât mai conciși la întrebările adresate domnului primar și fără a da drept la replică, replică, replică…”

Proiect adus la cunoștință cu 2 minute înainte de începerea ședinței

Teoretic, consilierii votați de cetățeni, chiar și cei rapizi și harnici din Bârlad, ar trebui să citească toate proiectele de hotărâre supuse votului. Și nu e vorba de titlul proiectului, care este citit oricum de președintele de ședință, ci de tot ce presupune acel proiect. Uneori e vorba de 20-30 de pagini și chiar mai mult. În aceste condiții, la Bârlad și în multe unități administrative, aceste proiecte sunt urcate pe site-ul Primăriei pentru a da posibilitatea consilierilor și oricărui cetățean să afle despre ce este vorba. De aceea, consilierul independent Bogdan Sârbu a intervenit ieri și a atras atenția că cel puțin patru proiecte sunt fantomatice.”Am verificat ora la care au fost urcate pe site proiectele 5,6,7 și 8 și vreau să le dau citire: proiectul 8 la 13.40, proiectul 5 la 13.43, proiectul 7 la 13.51, proiectul 6 la 13.58, în condițiile în care ședința a fost convocată pentru ora 14. Îmi este imposibil să parcurg aceste proiecte. Dați-ne timp să citim proiectele supuse la vot. Nu cred că este corect să votăm fără să știm despre ce este vorba.”, a declarat consilierul. Deși poate pentru unii poate părea important, ceilalți consilieri s-au comportant de parcă le-a fost scurtat un minut din viață degeaba. Nimeni nu a reacționat, niciun funcționar din Primărie nu a adus vreo explicație și doar președintele de ședință Gigel a concluzionat sec: “Mulțumesc, am luat la cunoștință.”

Proiect cu greșeli flagrante

GREȘELI… Încă o dovadă că distinșii consilieri bărlădeni votează fără să știe ce, a fost descoperirea aceluiași consilier Sârbu a unei greșeli flagrante într-un proiect de hotărâre. Acesta a luat cuvântul, spre disperarea consilierilor grăbiți, și a spus: “În anexă aveți o eroare materială. La coloana a V-a ați trecut la valoare fără TVA niște sume care nu corespund matematic. Cred că este vorba despre altceva. Vă rog să recalculați și să modificați cu cifrele corecte”. Ulterior a durat 20 de minute până când o funcționară din primărie a descoperit ce era în neregulă: “Dar nu este greșit calculul, este vorba de un cuvânt…Eu am scris în coloană valoare TVA, dar pe coloana este TVA!” Cu alte cuvinte, nu calculul era greșit, ci totul!

Consilier trezit din somn: De ce mă deranjezi, nu știi că atunci când vorbește consilierul Sârbu eu trebuie să dorm?

Dezinteresul și disprețul față de cetățenii care au votat acești consilieri poate fi exemplificat cel mai bine de reacția liberalului-pesedist Liviu Luca. Deranjat fiind de o doamnă care împărțea buletinele de vot, acesta a reacționat cu sarcasm: “ De ce mă deranjezi, nu știi că atunci când vorbește consilierul Sârbu eu trebuie să dorm?”. Somn ușor, domnilor consilieri bârlădeni!

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/marea-familie-unita-de-la-cl-barlad-bataie-de-joc-la-adresa-barladenilor-consilierii-locali-habar-nu-au-ce-voteaza/

Ultimă oră

Același autor