9.1 C
Vaslui
26 aprilie, 2024

Incendiu violent în Bârlad | Zeci de oameni au fugit din case după ce focul a ars zece magazii şi s-a extins spre locuinţe

Un incendiu de proporții a avut loc la Bârlad, cu pagube materiale foarte mari. 30 de persoane au fost evacuate din locuințe, iar 10 magazii au fost mistuite de flăcări.

Alarma de

a fost dată la numărul unic de urgență 112 și imediat la fața locului au fost trimise șase autospeciale ale pompierilor militar din Bârlad, cu echipajele aferente.

Incendiul a pornit de la vegetația uscată și s-a extins la zece magazii din apropierea locuințelor sociale construite de pe strada Căpitan Grigore Ignat, municipiul Bârlad, județul Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la zece magazii desfășurate pe aproximativ 150 de metri pătrați, existând riscul ca focul să se extindă și la casele sociale din zonă.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, cele 30 de persoane care locuiau în locuințele sociale s-au autoevacuat din locuințe.

Citeşte şi:

După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, nefiind înregistrate persoane rănite sau intoxicate cu fum.

Bilanțul incendiului, însă, este unul grav: au ars zece magazii, șase ferestre tip termopan, zece biciclete, aproximativ 12 metri cubi material lemnos, circa 20 de metri liniari din tavanul unei locuințe sociale și diverse produse textile și materiale plastice.

De asemenea, au ars circa 1.000 metri de vegetație uscată și mărăciniș.

Valoarea estimată a bunurilor distruse este de aproximativ 11.000 lei, în timp ce valoarea estimată a bunurilor salvate depășește 2,5 milioane lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/incendiu-violent-barlad-vaslui-oameni-fugit-din-case-668551.html

Ultimă oră

Același autor