14.8 C
Vaslui
27 aprilie, 2024

Încă un client al paznicului șpăgar de la DGASPC își recunoaște vina și scapă cu închisoare cu suspendare

23 martie 2024

CONDAMNARE… Încă un client al fostului paznic șpăgar, Constantin Nechita, are parte de condamnare cu suspendare după ce beneficiază de prevederile acordului de recunoaștere. De data aceasta, Florin Goea se alege cu o condamnare de un an și 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani și obligat la plata cheltuielilor judiciare. În plus, Goea mai are de executat și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Și asta după ce magistrații și procurorii au acceptat varianta acordului de recunoaștere pentru acuzația de cumpărare de influență. Goea face parte din grupul clienților paznicului care i-au oferit acestuia șpagă de aproximativ 1,5 miliarde de lei. În schimbul banilor, aceștia intrau în posesia atestatelor de asistent maternal, a certificatelor de încadrare în grad de handicap, cu obținerea de pensii de invaliditate. Din 23 de astfel de „intervenții”, procurorii au stabilit că paznicul de la Complexul de Servicii Comunitare nr.2 din Bârlad gestiona o adevărată mină de aur, care a produs 95.700 lei și 8.700 euro. Pentru a culege probele, procurorii au răscolit 25 de locații de pe raza județelor Vaslui și Galați. Până în prezent, 6 astfel de “beneficiari” au primit închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

Încă un client al paznicului șpăgar de la Complexul de Servicii Comunitare nr.2 Bârlad ajunge în fața judecătorilor și se alege cu o condamnare cu suspendare. Astfel, Florin Goea se alege cu o pedeapsă de un an și 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani. În plus, magistrații l-au obligat la plata sumei de 500 de lei, cheltuieli de judecată și l-au obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Și nu este singurul. Pentru a scăpa de închisoare, și alți clienți ai paznicului șpăgar au ales să beneficieze de prevederile acordului de recunoaștere. Mai exact, Mihalea Chițiga, Dana Buhăescu, Cristina Tureatcă, Ionica Chiper și Smîntînă Florin au fost condamnați la aceleași pedepse, de 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 2 ani. În plus, toți au fost obligați să presteze muncă în folosul comunității și să plătească cheltuieli de judecată. Ei sunt cei care au oferit diferite sume de bani lui Constantin Nechita pentru a rezolva diversele solicitări ale persoanelor respective, referitoare la angajarea în cadrul DGASPC Vaslui sau în cadrul altor instituții publice, acordarea atestatelor de asistent maternal, acordarea plasamentului familial al minorilor, aprobarea dosarelor de încadrare în grad de handicap și obținerea pensiilor de invaliditate. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 2019-2022, inculpatul Nechita Constantin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la 23 de persoane sume semnificative de bani, totalizând 95.700 de lei și 8.700 de euro, pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor funcționari publici din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui sau din cadrul altor instituții publice.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/inca-un-client-al-paznicului-spagar-de-la-dgaspc-isi-recunoaste-vina-si-scapa-cu-inchisoare-cu-suspendare/

Ultimă oră

Același autor