12 C
Vaslui
9 mai, 2024

Iată lista consilierilor județeni, propuși de PSD Vaslui: un important om de afaceri s-a alăturat echipei, medicul scandalagiu de la Huși a fost scos din schemă

OFICIAL…Social-democraţii vasluieni au depus, joi, candidaturile pentru funcţia de președinte al Consiliului Județean Vaslui, cât și pentru funcțiile de consilieri județeni. Dacă pentru conducerea CJ Vaslui, se știa de câteva săptămâni că Ciprian Trifan va fi alesul, în ceea ce privește lista candidaților pentru funcțiile de consilieri județeni, unele nume propuse reprezintă o adevărată surpriză. Poate cea mai importantă mutare pe care social-democrații vasluieni au făcut-o în această primăvară a fost cooptarea în echipa lor a antreprenorului Cătălin Moraru, proprietarul grupului de firme Morandi, care a fost pus pe poziția a patra pe lista consilierilor județeni, imediat după Ciprian Trifan, Dumitru Boroș și Ioan Ciupilan. Cum Boroș și Ciupilan vor fi implicați și în alte alegeri, se poate spune că după Trifan, Cătălin Moraru este cel mai important candidat pe care PSD îl propune pentru Consiliul Județean și nu este exclus ca acesta să ajungă chiar vicepreședinte al acestei instituții.

Un alt nume, oarecum surprinzător, este cel al lui Adrian Bobeică, președintele PSD Bârlad, care a fost pus pe poziția a cincea pe listă. Prin această mutare, Adrian Solomon își asează un om important lângă Ciprian Trifan, pentru a fi ținut la curent cu tot ce se întâmplă la CJ Vaslui. Social-democrații iubesc însă și trădătorii, nu doar pe cei care trag tare pentru partid, astfel că pe locul 6 pe listă îl găsim pe Dan Marian, un politician trecut pe la alte trei partide, care până în 2020 se bătea cu pumnul în piept că el reprezintă “adevărata dreaptă liberală”, și care în acest mandat și-a făcut franjuri coloana vertebrală doar pentru a nu pierde “ciolanul”. În perioada 2020-2024, Marian i-a asigurat pescarului de șpăgi majoritatea în CJ Vaslui, iar acum serviciile i se întorc, fiind apreciat de baronul aflat în arest la domiciliu mult mai mult decât alți social-democrați cu ștate vechi, cum ar fi de exemplu profesoara Gabriela Plăcintă, plasată abia pe poziția 20 pe listă, sau medicul Cristiana Tiron, pusă pe locul 22. O altă supriză a fost scoaterea de tot din echipă a medicului Bogdan Popa, managerul Spitalului Dimitrie Castroian din Huși, cel care în acest mandat s-a făcut remarcat cu bătăile de prin baruri și scandalurile cu colegii săi de la locul de muncă.

Lista pe care social-democrații vasluieni o propun pentru Consiliul Județean Vaslui este un generoasă, cu 43 de poziții, și pe care se regăsesc foarte multe nume suprinzătoare:

Trifan Ciprian-Ionuț

Boroș Dumitru

Ciupilan Ioan

Moraru Cătălin

Bobeică Nicolae-Adrian

Marian Dan-Mihai

Popa Constatin-Cristinel

Cain Dan-Liviu

Prisecaru Dan-Eduard

Zară Costel

Șteimberg Eugenia

Chirica Lucian-Corneliu

Radian Brătianu

Căciulă Mădălin-Claudiu

Botan Ana-Cristiana

Miron-Feraru Roxana-Mădălina

Stoichici Vlad-Cătălin

Iordache Viorel-Cătălin

Huzum Gicu

Plăcintă Gabriala

Galiță Alexandru-Adrian

Tiron Cristiana-Mihaela

Escu Ioan-Codrin

Crețu Gică

Panainte Teodora

Angheluță Eduard

Mustățea Remus-Adrian

Răducanu Sorinel-Viorel

Stativă Irinel-Ioan

Dimir Doru

Mardare Iulian

Puf Vasile

Caragață Valeriu

Huiban Andrei-Teodor

Prisecaru Cristian-Anton

Scutelnicu Sorin-Gabriel

Vartolomei Ion

Anea Florin

Corciovă Ion

Tofan Găbișor

Popica Eduard-Andrei

Mocanu Ramona-Maria

Solomon Adrian

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/iata-lista-consilierilor-judeteni-propusi-de-psd-vaslui-un-important-om-de-afaceri-s-a-alaturat-echipei-medicul-scandalagiu-de-la-husi-a-fost-scos-din-schema/

Ultimă oră

Același autor