16.5 C
Vaslui
4 mai, 2024

Garnizoana Bârlad, în sărbătoare!

De către

23 aprilie 2024

Pentru a-l sărbători pe Sfântul Gheorghe, protectorul Forțelor Terestre, unitățile militare din cadrul Garnizoanei Bârlad au pregătit mai multe activități, la care sunt invitați să ia parte toți localnicii pasionați de acest domeniu.

Astăzi, 23 aprilie, întreaga suflare a Garnizoanei Bârlad va lua parte la o amplă serie de manifestări dedicate „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” – Purtătorul de biruință – patronul spiritual al Forțelor Terestre ale Armatei Române. Acestea vor cuprinde ceremonii militare de depunere de coroane, defilarea gărzilor de onoare și prezentarea de alocuțiuni cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, activitățile urmând a se desfășura între orele 11.55 – 12.50 la Monumentul Eroilor Neamului din zona „Cerbul de Aur”.

„În suita de activități dedicate acestei sărbători, va fi organizată Ziua porților deschise, pe platoul de lângă Cercul Militar Bârlad. Între orele 10.00 – 14.00, cetățenii sunt invitați să viziteze expoziția de tehnică, echipamente militare din dotarea unităților militare, expoziția de medalistică și o expoziție de ouă încondeiate. La aceste activități sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice locale și mass-mediei, cadre militare active din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, reprezentanți ai instituțiilor de educație și cultură, precum și cetățeni bârlădeni”, este invitația lansată de reprezentanții Garnizoanei Bârlad.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/garnizoana-barlad-in-sarbatoare-4/

Ultimă oră

Același autor