17.8 C
Vaslui
27 aprilie, 2024

Directorul Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri Bârlad, trimis în jdecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu / Ar fi luat bani de la un om de afaceri, mita fiind ascunsă în frigider

astăzi, 14:48

Directorul Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri Bârlad, Daniel Buzamăt, a fost trimis în jdecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu de către procurorii DNA. Ar fi luat bani de la un om de afaceri, mita fiind ascunsă în frigider. Afaceristul şi firma sa, vizaţi în acelaşi dosar.

DNA anunţă, miercuri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

BUZAMĂT DANIEL , director al Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri (S.L.D.P.) REISER SA Bârlad, pentru comiterea infracţiunilor de:

– luare de mită, în formă continuată,

– abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi

C.G., la data faptelor administrator al S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., pentru comiterea infracţiunilor de:

– dare de mită, în formă continuată,

– instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

De asemenea, a mai fost trimisă în judecată şi S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

”În perioada 01.03.2022 – 20.05.2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menţionată mai sus, în mod indirect cât şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranşe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă, în autoturismul personal”, anunţă, miercuri, DNA.

Procurrii precizează că inculpatul ar fi primit suma de 100.000 lei, în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad şi S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., administrată de către celălalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafeţe de 1.600 mp de teren, ce aparţinea acestuia din urmă.

”În realitate, cu “permisiunea” inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafaţă de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, faţă de cea menţionată în documentele contabile ale celor două societăţi.

Ca urmare a acestor demersuri, S.L.D.P. REISER SA Bârlad ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus şi neachitate.S.L.D.P. REISER SA Bârlad s-a constituit parte civilă”, a mai transmis DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui.

Sursa: https://www.news.ro/social/justitie/directorul-societatii-pentru-lucrari-de-drumuri-si-poduri-barlad-trimis-in-jdecata-pentru-luare-de-mita-si-abuz-in-serviciu-ar-fi-luat-bani-de-la-un-om-de-afaceri-mita-fiind-ascunsa-in-frigider-1922404828002024021421507556

Ultimă oră

Același autor