16.5 C
Vaslui
4 mai, 2024

Consiliul Județean alocă 120 de mii pentru performanță la Centrul de Excelență

De către

24 aprilie 2024

Consiliul Județean Vaslui și- a anunțat implicarea în sprijinirea excelenței educaționale în județ , prin semnarea unui acord de parteneriat cu Centrul Județean de Excelență . Parteneriatul are ca obiectiv facilitarea activităților planificate pentru anul 2024, cu o alocare financiară de 120.000 lei din bugetul local al județului. Suma este importantă pentru finanțarea parțială sau cofinanțarea unor inițiative-cheie desfășurate de Centrul de Excelență Vaslui.

În ședința ordinară de vineri, Consiliul Județean va lua în discuție un proiect de hotărâre privind încheierea unui Acord de parteneriat între județul Vaslui și Centrul Județean de Excelență Vaslui în vederea desfășurării în parteneriat a activităților propuse pentru finanțare în anul 2024. Alocarea financiară, în sumă de 120.000 de lei, supusă votului consilierilor peste două zile reprezintă un angajament al instituției centrale a administrației publice vasluiene în direcția sprijinirii educației de înaltă performanță în județul Vaslui și consolidând poziția Centrului de Excelență Vaslui, care, de-a lungul timpului, a obținut rezultate deosebite, ca un reper al excelenței educaționale în județ.

Centrul de Excelență Vaslui găzduiește în prezent nu mai puțin de 83 de grupe de excelență, care acoperă o gamă largă de discipline, de la matematică, informatică, fizică, chimie, biologie și geografie, până la limbi moderne, astronomie și astrofizică, robotică, limba și literatura română sau istorie și arte plastice. Numărul elevilor implicați în programele intensive a crescut semnificativ, ajungând la 1.500, din care 150 sunt din mediul rural.

Prin activitatea sa de bază, Centrul de Excelență Vaslui își propune să pregătească intensiv elevii cu potențial de performanță, oferindu-le oportunități de dezvoltare și excelență educațională. Instituția organizează și susține, de asemenea, alte activități menite să sprijine atât elevii, cât și profesorii în parcursul lor educațional și profesional. Aceste inițiative au inclus conferințe, simpozioane, formări profesionale, tabere, precum și alte activități menite să recunoască și să premieze excelența în învățământ.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/04/consiliul-judetean-aloca-120-de-mii-pentru-performanta-la-centrul-de-excelenta/

Ultimă oră

Același autor