14.8 C
Vaslui
27 aprilie, 2024

Bătaie în fața unui liceu din Bârlad: după ce s-au păruit elevele, au început și mamele să-și împartă pumni și picioare

BĂTAIE… Imagini incredibile surprinse de elevii Liceului „Mihai Eminescu” Bârlad în urmă cu câteva zile. Două eleve s-au luat la bătaie în fața unității de învățământ. Acestea și-au împărțit pumni și picioare, iar, la un moment dat, în altercație au intervenit și mamele lor. În loc să aplaneze conflictul, cele două femei au început să se păruiască și ele. „Dă-mi drumul! Făi, cine o dat? Dacă ai o fată sălbatică!”, a țipat una dintre mame. La altercație au asistat mai mulți elevi, pe înregistrare auzindu-se cum aceștia comentează scenele violente dintre eleve și mame: „Nu-mi vine să cred, se bat toate trei”, „vai, mamă”, „nu-mi vine să cred”, „și sunt oameni mari”. În imagini se vede cum un bărbat reușește cu greu să le despartă pe cele două femei.

Cazul a fost preluat de polițiști, care au deschis pe numele elevelor și al mamelor un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. „La data de 20 martie 2024, Poliția Orașului Bârlad a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U 112, cu privire la un conflict apărut între mai multe persoane, pe strada Mihai Eminescu din Bârlad. În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, în data de 20 martie, pe fondul unui conflict anterior, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 16 si 39 de ani, s-ar agresat reciproc. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Inspectoratul Școlar Județean: „au fost chemați părinții la școală, se așteaptă finalizarea cercetărilor efectuate de Poliție”

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, altercația a pornit de la un conflict mai vechi între cele două fete. „Da, într-adevăr, zilele trecute a avut loc un incident în fața Liceului „Mihai Eminescu” Bârlad. Din câte am înțeles, elevele au reclamat un conflict mai vechi, niște neînțelegeri între ele. Am văzut, desigur, și noi imaginile, nu putem să spunem decât că astfel de situații sunt regretabile. Poliția a deschis un dosar pentru acte de violență, așteptăm finalizarea cercetărilor, însă în paralel unitatea de învățământ analizează situația, au fost chemați părinții părților implicate, rămâne să vedem ce soluții se impun pentru aplanarea acestui conflict”, a explicat inspectorul școlar adjunct, prof. Andrei Huiban.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/bataie-in-fata-unui-liceu-din-barlad-dupa-ce-s-au-paruit-elevele-au-inceput-si-mamele-sa-si-imparta-pumni-si-picioare/

Ultimă oră

Același autor