17.1 C
Vaslui
5 mai, 2024

Autovehicul căutat de autorităţile din Olanda, descoperit la PTF Albița

Posted by:

24 aprilie 2024

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, care desfăşoară fornalităţile în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, privind controlul coordonat, au descoperit şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autovehicul care figura în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de autorităţile din Olanda.

În data de 18 aprilie 2024, în jurul orei 18.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani, care conducea un autovehicul marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, s-a procedat la efectuarea unui control în colaborare cu autoritățile din Republica Moldova, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Olanda, la data de 06.01.2024.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a achiziționat autovehiculul dintr-un parc auto din Olanda, în luna octombrie a anului trecut, cu suma de 27.000 de euro și că e prima dată când iese din Republica Moldova cu acest mijloc de transport. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de 110.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2024/04/24/autovehicul-cautat-de-autoritatile-din-olanda-descoperit-la-ptf-albita/

Ultimă oră

Același autor