21.8 C
Vaslui
5 mai, 2024

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST primește de la CJ Vaslui o cotizație de 168.093 de lei

Posted by:

24 aprilie 2024

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba valoarea cotizației care va fi achitată Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, pentru anul 2024. Valorarea cotizației județului Vaslui, în calitate de membru fondator al asociației este în sumă de 168.093 lei și va fi suportată din bugetul local al județului pe anul 2024, în limita sumelor alocate cu această destinație.

„Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST (A.D.I.E.) reprezintă forma legală de realizare a parteneriatului pentru dezvoltare intercomunitară între autoritățile județene reprezentând comunitățile din cele șase județe componente ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est. Asociația a fost înființată în scopul corelării într-un cadru regional a proiectelor finanțabile din fonduri publice, prin Programele de finanțare la care România este parte” , se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Până în anul 2012, aria de intervenție a asociației a fost limitată la îmbunătățirea capacității și calității sistemului public de intervenție în situații de urgență, acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat.

Din iunie 2012, gama de investiții și proiecte pe care le poate derula asociația în beneficiul și cu sprijinul membrilor săi fondatori a fost extinsă, astfel încât astăzi misiunea sa o reprezintă „pregătirea și promovarea, la toate nivelurile, de proiecte destinate dezvoltării regionale, de interes comun pentru toate cele şase judeţe asociate, în domeniile serviciilor de sănătate, sociale, de transport, apă/apă uzată, mediu, administrație publică, educație şi de a obţine finanţări interne şi externe necesare derulării acestora”.

(Dănuț CIOBANU)

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2024/04/24/asociatia-de-dezvoltare-intercomunitara-euronest-primeste-de-la-cj-vaslui-o-cotizatie-de-168-093-de-lei/

Ultimă oră

Același autor