8.8 C
Vaslui
6 mai, 2024

A murit unul dintre cei mai importanți medici pe care i-a avut Hușul, neurologul Ioan Bourceanu

6 secunde ago

RECUNOȘTINȚĂ… S-a stins din viață, la venerabila vârstă de 94 de ani, unul dintre cei mai respectați medici pe care i-a avut zona Huși, neurologul Ioan Bourceanu. Cei care l-au cunoscut și l-au apreciat au reacționat prin mesaje publice emoționante. A fost ani la rând un reper al Spitalului din Huși, reușind nu doar să trataeze mii de pacienți din toată zona, ci și să inspire generații întregi de tineri, care, unii, au urmat Medicina, tocmai pentru că l-au avut ca model pe medicul Bourceanu. În cartea scrisă de Virgil Agheorghiesei, numită „Spitalul municipal Dimitrie Castroian Huși. Pagini de Istorie”, medicul Ioan Bourceanu este menționat în rândul celor care au marcat destinul acestei instituții și au contribuit decisiv la dezvoltarea sistemului medical local.

„Născut la 3 martie 1930, a absolvit facultatea de medicină din cadrul Institutului de Medicină Iași, în 1955. După un curs d epreg’tire în medicina militară, urmat între 1 august – 5 decembrie 1955, a fost medic la unitatea militară până la 1 iulie 1958. Îl întâlnim apoi între 3 august 1958 și 1 octombrie 1961, medic de circumscripție la Huși. De la data respectivă este medic secundar până la 1 februarie 1965, și ulterior medic specialist neurolog și director adjunct la policlinica raională din oraș. Între 1 iulie 1973 – 1 februarie 1977 este medic -șef al policlinicii, funcție în care revine între 1 iulie 1979 – 8 iunie 1995. A fost confirmat ca medic primar neurolog la 1 iulie 1990, se pensionează cu 1 iunie 1995, dar își continuă activitatea în spital și policlinică, până la 5 septembrie 2000, când se retrage ca medic în cabinetul particular”, se arată în cartea semnată de Virgil Aghiorghiesei, „Spitalul municipal Dimitrie Castroian Huși. Pagini de Istorie”, unde este și publicată și o fotografie a medicului neurolog Ioan Bourceanu, din perioada începuturilor sale în domeniul Medicinei.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/a-murit-unul-dintre-cei-mai-importanti-medici-pe-care-i-a-avut-husul-neurologul-ioan-bourceanu/

Ultimă oră

Același autor