“Ziua națională a produselor agroalimentare românești”

0

Gigel Crudu

Loading...

Astăzi, cu ocazia ”Zilei naționale a produselor agroalimentare românești”, în cadrul unui parteneriat încheiat între Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, vor fi organizate activități în care se va pune accent major pe dezvoltarea unui cadru de informare, de dialog, de promovare și de prezentare a produselor obținute din materii prime de bază provenite de la producători români.

“A miza pe educație reprezintă astăzi modalitatea prin care societățile moderne își pot asigura dezvoltarea pe termen mediu și lung. Prin manifestările ce se vor derula în școlile din județ, vom urmări să îmbunătățim statutul producătorului român în lanțul alimentar scurt și să încurajăm consumul de produse agroalimentare și tradiționale din materii prime de bază provenite de la producători români”, a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

În cadrul acestor întâlniri, subiectele de discuție vor fi referitoare la: produsele tradiționale, micii producători agricoli locali, reconstituirea târgurilor tradiționale care să fie funcționale pe toată durata anului – animate cultural, informarea și consultanța acordate agricultorilor din județ, promovarea micilor producători tradiționali autorizați și a produselor tradiționale, crearea unei structuri informale între toți actorii (publici, privați și asociativi) în vederea desfășurării tuturor acțiunilor pentru valorizarea și valorificarea produselor locale. “Încercăm să creăm o alternativă bună pentru cei tineri, mai ales că mulți dintre aceștia provin din mediul rural. Sunt exemple care justifică faptul că, dacă ești bine informat și un pic organizat, lucrurile se mișcă. Prin informarea tinerilor ne-am propus să stabilim legătura între producătorul autentic și piață, între mediul rural și cel urban, să facilităm întâlnirea cererii cu oferta”, a mai declarat directorul DAJ Vaslui.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/ziua-nationala-produselor-agroalimentare-romanesti/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.