“Experiența de ieri ne-a arătat faptul că există un mare interes al elevilor de toate vârstele pentru informații pe această temă. După anii ’90, fascinația pe care o provocase până atunci Occidentul s-a consumat, mai ales sub aspect culinar, sub dorința de a mânca și a bea tot ce venea de acolo. Abia în anii 2000 lucrurile s-au schimbat în materie de gusturi, consumatorii români căutând o alternativă la oferta marilor lanțuri de magazine, pe fondul creșterii interesului pentru hrana sănătoasă de casă, dar și al redescoperirii tradițiilor pierdute”, a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Loading...

Cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, care, conform Legii nr. 168 din 12 iulie 2017, se sărbătorește la data de 10 octombrie, în cadrul unui parteneriat încheiat între Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), au fost organizate programe educative la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Negrești, Școala Gimnazială “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos și Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui.

Reprezentanții DAJ, Gigel Crudu, Cristina Ionescu și Octaviana Șorea, împreună cu reprezentanta ISJ, Monica Mustățea, au participat la activitatea ”Să mâncăm sănătos!’’, organizată de profesoarele Adriana Sardariu, Irina Popa, Laura Popa și Maricica Apetrei, din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Negrești.

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Negrești

Profesoara Adriana Sardariu le-a prezentat elevilor cele mai importante reguli ale unui stil de viață sănătos, printre care se numără și consumul de produse proaspete. Momentul cel mai așteptat a fost degustarea produselor tradiționale realizate de cadrele didactice ale CSEI.

La Școala Gimnazială “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos

La Școala Gimnazială “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos, evenimentul a fost marcat de profesoara Georgeta Cărare, în cadrul unei ore deschise de dirigenție. Elevii de clasa a VII-a au fost informați cu privire la avantajele consumului de produse autohtone, inclusiv pentru economia locală. Inspectoarea Maria Ciulei și directoarea școlii, Cecilia Ghenghea, au dezbătut apoi propunerea DAJ Vaslui de realizare a unui târg de produse agroalimentare autohtone, idee apreciată de toți participanții.

La Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui

La Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui, sub sloganul ”O viață sănătoasă începe la masă!”, elevii claselor a IX-a E și a XI-a D, sub îndrumarea profesoarelor Daniela Pracsiu, Carmen Chirițescu și Alina Tănasă, au primit informații cu privire la importanța alegerii alimentelor românești în scopul menținerii unui stil de viață sănătos. Pentru a-și promova produsele aduse pentru degustare, elevii au realizat etichete atractive.

“Remarcăm importanța acestei campanii prin care se urmărește promovarea produselor obținute pe teritoriul României și din materii prime de bază provenite de la producători români. Ne bucură faptul că ISJ, în colaborare cu DAJ Vaslui, a reușit să contribuie la marcarea zilei de 10 octombrie. Felicit profesorii și directorii unităților de învățământ care au organizat activitățile educative de astăzi și mi-aș dori să reprezinte modele demne de urmat pentru cadrele didactice”, a declarat Monica Mustățea, inspector pentru activități extrașcolare în cadrul ISJ Vaslui.

“Experiența de ieri ne-a arătat faptul că există un mare interes al elevilor de toate vârstele pentru informații pe această temă. După anii ’90, fascinația pe care o provocase până atunci Occidentul s-a consumat, mai ales sub aspect culinar, sub dorința de a mânca și a bea tot ce venea de acolo. Abia în anii 2000 lucrurile s-au schimbat în materie de gusturi, consumatorii români căutând o alternativă la oferta marilor lanțuri de magazine, pe fondul creșterii interesului pentru hrana sănătoasă de casă, dar și al redescoperirii tradițiilor pierdute. Instituirea prin lege a Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești sperăm să capete în fiecare an noi valențe”, a menționat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/ziua-nationala-produselor-agroalimentare-romanesti-reprezentantii-directiei-agricole-scosi-la-tabla-de-elevi/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.