Ziua Internațională a Vârstnicilor a fost marcată și la Căminul Cultural Corni, comuna Albești, unde bătrânii locului au fost întâmpinați cu muzică și un dulce, convingându-se că nu sunt singuri, iar comunitatea încă are nevoie de sfaturile lor.

Loading...

Mai mulți vârstnici au sărbătorit ziua internațională care le este dedicată la Căminul Cultural Corni, comuna Albești, unde au fost întâmpinați cu muzică și un dulce. În încercarea de a transforma ziua de 1 octombrie într-un prilej de mare bucurie, autoritățile au ținut să adune toți bătrânii din localitate pentru a le arăta că nu sunt singuri, iar comunitatea mare are nevoie de îndrumările lor.
Bunicii și străbunicii, după cum li se adresau copiii din comuna Albești, au fost răsplătiți de ziua lor cu un program artistic susținut de Rapsodia Vasluiului, Ansamblul “Codrenii” de la Târzii și Fanfara de la Chetriș, județul Iași, și au fost tratați cu dulciuri și răcoritoare, iar opt perechi, care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie, au primit câte un cadou simbolic din partea organizatorilor.
“Nu e cu putință să reușești să trăiești o viață întreagă alături de un singur om decât dacă știi să accepți că respectul, încrederea, reușita merg la pachet cu durerea, tristețea și suferința. Vă dorim multă sănătate și să depășiți toate neajunsurile! La mulți ani! Multă sănătate, bucurați-vă de cei dragi”, a declarat Monica Amanci, primarul comunei Albești.
Peste 300 de persoane au ținut să participe la evenimentul ajuns la a noua ediție. Bunicii și bunicuțele au avut prilejul să uite de grijile cotidiene și au demonstrat că încă pot face furori pe ringul de dans, pe ritmurile orchestrei Rapsodia Vasluiului.
“Noi, cei mai tineri, avem o îndatorire sacră: să le arătăm respectul și toată dragostea noastră celor care ne-au învățat să mergem, să vorbim, să gândim, să fim oameni. Cineva spunea că nu există bătrâni, doar oameni mai înțelepți decât ceilalți. Sunt de acord și vreau să le mulțumesc tuturor pentru ceea ce fac, ne arată și ne învață în fiecare zi. Ridurile nu sunt altceva decât urme ale unor vechi zâmbete, iar înțelepciunea lor e ceva magic, care ne face mai echilibrați, mai realiști și mai recunoscători. Măcar o dată pe an le putem arăta înțelepților satului respectul și aprecierea noastră. Bunicii noștri au fost impresionați de eveniment, s-au simțit valorizați și în centrul atenției”, a mai spus primărița Monica Amanci.
Pentru câteva ore, bătrânii din Albești au fost zâmbitori, veseli, uitând de singurătate și bucurându-se de faptul că au ajuns la o vârstă înaintată.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/ziua-internationala-persoanelor-de-varsta-treia-batranii-din-albesti-sarbatoriti-de-1-octombrie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.