“Zilele Recoltei” vor fi de neuitat: Ministrul Agriculturii vine la Șuletea!

0

Ministrul Petre Daea și primarul Ciprian Tamaș

Loading...

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent, la sfârșitul acestei săptămâni, la “Zilele Recoltei” organizate de Primăria Șuletea. “Este o promisiune onorantă a ministrului, făcută la diligențele noastre. Ne bucurăm că îl vom avea alături la un eveniment fericit, dar îi vom transmite și doleanțele noastre. Și avem destule!”, spune Ciprian Robert Tamaș, primarul comunei Șuletea.

A doua ediție a “Zilelor Recoltei” comunei Șuletea, care va avea loc duminică, 8 octombrie, va strânge nu numai interpreți de muzică populară și producători de legume, fructe și brânzeturi din toată comuna, ci chiar și pe ministrul Petre Daea!

“Am obținut confirmarea participării ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la acest eveniment dedicat pământului nostru, gastronomiei și bogăției folclorice. Vor fi mulți artiști populari, mulți producători de produse agricole din comună”, a declarat Ciprian Robert Tamaș, primarul comunei Șuletea.

Edilul spune că va discuta cu demnitarul problemele stringente ale comunității: “Este o promisiune onorantă a ministrului, făcută la diligențele noastre. Ne bucurăm că îl vom avea alături la un eveniment fericit, dar îi vom transmite și doleanțele noastre. Și avem destule! Mă voi referi la vânzarea produselor noastre agricole, care sunt bio și care se strică efectiv pe câmp în acest moment. Avem peste 200 de hectare de viță-de-vie nobilă în comună, dar oamenii nu au unde să vândă strugurii. A existat un centru de valorificare, dar a încăput pe mâna unor cetățeni din R. Moldova, care l-au închis. Am avut și un abator în comună, dar, la fel, s-a închis. Vin comercianți din țară și cumpără vita de 600 de kilograme pe nimica toată. E o rușine!”.

Autoritățile locale vor încerca să-l sensibilizeze pe ministru în legătură cu adoptarea unui proiect mai vechi care prevede un sistem de distribuție a caserolelor agricole cu legume și fruncte, care să poată fi colectate la intervale stabilite de către marile companii de distribuție, totul printr-un contract subvenționat de stat.

“Oamenii din comună sunt persoane muncitoare și ar munci și mai mult și mai bine, dacă le-am oferi anumite garanții că pot să-și vândă produsele. Am fost la Brașov săptămâna trecută și am văzut în piețe cartofi din Maroc. Nu este posibil așa ceva!”, a mai spus Ciprian Tamaș.

La “Zilele Recoltei” vor participa producători agricoli și gospodari ai comunei care își vor etala hărnicia prin produsele expuse – caș, legume, fructe, vor avea loc premieri pentru cele mai bune produse, parade de port popular, muzică populară și alte surprize.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/zilele-recoltei-vor-fi-de-neuitat-ministrul-agriculturii-vine-la-suletea/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.