16 C
Vaslui
8 septembrie, 2024

Zidul unui bloc din Bârlad, legat cu o chingă / video viral

13.06.2024 07:11

Imaginile cu zidul unui bloc din orașul vasluian Bârlad s-au viralizat în mediul online.

Un utilizator de pe TikTok, @regelemelcilor, a postat un videoclip în care arată în ce mod sunt prinse zidurile unui bloc din centrul municipiului Bârlad, județul Vaslui. În filmare se poate observa cum un stâlp de beton care are o grăpătură gigantică pe toată circumferința sa, atât de mare încât în unele locuri poți să bagi mâna, a fost legat cu o chingă portocalie pentru a se preveni aparent deteriorarea acestuia.

„Am găsit soluția anti-seismică. Autoritățile s-au autosesizat că avem blocuri care o iau la vale“, spune ironic bărbatul care filmează.

„Cred că această chingă nu va ține doar stâlpul, ci e valabilă pentru tot blocul. Ar trebui să punem niște chingi din acestea la toate blocurile și o să avem soluția. Ce se va întâmpla la un cutremur de 7 grade pe scara Richter cu chinga asta?“, mai spune bărbatul.

„Cam așa arată și blocurile de pe străzile Pîrvan și Epureanu, doar că acolo nu se cunoaște, fiind din plăci, iar fisurile nu apar așa“, conchide utilizatorul.

Precizările bărbatului cu privire la impactul pe care un cutremur vrâncean l-ar putea avea asupra locului respectiv sunt justificate, deoarece zona Moldovei, sudul și sud-estul Munteniei sunt principalele direcții de propagare ale undelor seismice.

Sursa: https://www.dcnews.ro/zidul-unui-bloc-din-barlad-legat-cu-o-chinga-video-viral_962513.html

Ultimă oră

Același autor