Loading...

CUPA PRESEI LA TIR A devenit deja o traditie ca în ajunul unor sãrbãtori militare, Garnizoana Bârlad, prin purtãtorul de cuvânt, col. Adeline Cristi Arghire, sã invite ziaristii la o “partidã de tragere la tintã”. Anul acesta, cu ocazia apropiatei Zilei a Armatei, 13 ziaristi din Bârlad si Tecuci (judetul Galati) s-au întrecut la tragerea cu pistolul mitralierã calibru 7,62 mm. Locul I la fete a revenit Ginei Gheorghiu cu 53 de puncte, iar la bãieti, locul I a revenit lui Cristian Pohrib (Radio Tecuci), care a surclasat echipa bãietilor “ochind” 111 puncte. Cupa, diplomele si medaliile vor fi înmânate pe 25 octombrie, la Cercul Militar din Bârlad, unde are loc festivitatea de Ziua Armatei Române si unde vor fi premiati si câstigãtorii concursurilor sportive desfãsurate la Garnizoana Bârlad, între echipele MApN si MAI (Politie, Jandarmi, Pompieri).

Cum Ziua Armatei Române este foarte aproape, conducerea Garnizoanei Bârlad a organizat, si anul acesta, o întâlnire “de poligon” cu ziaristii. A fost al treilea an de când se desfãsoarã aceastã actiune, iar mãiestria ziaristilor la tras cu pusca automatã s-a dovedit a fi mai bunã de la an la an. Pentru confruntarea cu tintele, colegii din mass-media au avut la dispozitie pusca automatã, iar munitie – câte 19 de cartuse: pentru calibrare (4), restul pentru tragere la tintã, în “dusman” static si “dusman” în alergare. Pentru a face tragerea mai interesantã, asupra tintelor s-a tras foc cu foc “la precizie”, ceea ce a însemnat cã trãgãtorul a avut timp nelimitat la dispozitie, singura sa grijã fiind ca toate gloantele sã ajungã în “cercul de 10″ sau sã doboare “dusmanul”. Primul contact pe care invitatii din mass-media l-au avut cu aliniamentul de tragere s-a materializat prin… instructajul fãcut de colonelul Adeline Cristian Arghire, purtãtorul de cuvânt al UM 01458, principala unitate militarã a Garnizoanei Bârlad, pentru cã fiecare trãgãtor trebuia sã cunoascã (si sã aplice) mãsurile de sigurantã în poligon , dupã care a urmat un “curs ultrascurt” de mânuire a armamentului si de predare a regulilor de tragere la tintã. Înarmati cu proaspetele cunostinte si cu cartusele “la purtãtor”, ziaristi si ziariste au pornit plini de încredere cãtre aliniamentul de tragere, având alãturi câte un militar pentru supaveghere si ajutor.

Ca si la activitãtile trecute, tragerea de ieri s-a desfãsurat într-o atmosferã destinsã. S-a putut citi pe chipurile celor prezenti plãcerea de a trage cu arma la tintã. Mai mult, s-au remarcat câteva reprezentante din partea femininã a presei, cu un bagaj de cunostinte în domeniul tragerii, care au impresionat: au fãcut corectia tragerii în functie de gruparea loviturilor  în prima tintã. Si, pentru cã activitatea de ieri a purtat denumirea “Cupa Presei la tir”, s-a întocmit si un clasament prin însumarea punctajului obtinut la tragere.

Clasament feminin:

Locul I: Gina Gheorghiu (Primãria Bârlad – Actualitatea Bârlãdeanã) – 53 puncte

Locul II: Adriana Susnea (Obiectiv Vaslui) – 19 puncte

Locul III: Cristina Rãdulescu (Buna Ziua Vaslui) – 19 puncte

Clasament masculin:

Locul I: Cristian POHRIB (Radio Tecuci) – 111 puncte

Locul II: Adrian ARNÃUTU (Monitorul de Vaslui) – 108 puncte

Locul III: Gabriel Sãndulescu (Cony Tv Bârlad) – 95 puncte

Ceilalti ziaristi participanti au obtinut doar mentiuni si premiile de consolare … la grãtar!

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/ziaristii-barladeni-au-lasat-pixul-si-au-pus-mana-pe-arme-foto-video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.