Zeci de producători autohtoni, în special de legume și fructe, vor participa, în acest week-end, la Zilele Recoltei, acțiune organizată, ca în fiecare an, de Primăria Vaslui, în Piața Traian. Pe lângă produsele agricole de sezon, vasluienii vor putea cumpăra și dulceață, miere de albine și preparate tradiționale din carne și brânză.

Loading...

Pe o vreme ce se anunță frumoasă, Piața Traian din municipiul Vaslui va fi gazda, ca de altfel în ultimii ani, a tradiționalelor de acum zile ale recoltei. Însă, spre deosebire de ceea ce a fost până acum, evenimentul, organizat de Primăria Vaslui, se va întinde pe perioada a trei zile, între orele 8 și 18, timp suficient pentru localnici, și nu numai, să-și facă cumpărăturile și să-și umple debaraua cu bunătăți pentru sezonul rece. Desigur, vor fi doar produse ecologice, majoritatea din producția autohtonă, numai bune pentru zacuscă, conserve la borcan și dulceață.

”Pentru Zilele Recoltei din acest an au confirmat participarea 20 de producători de legume și fructe. De asemenea, vor mai fi producători de brânzeturi, de dulceață, miere de albine și preparate din carne”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Dragoș Cazacu.

După ce-și vor face cumpărăturile, vasluienii vor putea să servească și un mic la grătar sau o bere la una din cele șapte terase care vor funcționa în zona parcării de taxiuri. În ceea ce privește expoziția de legume și fructe, aceasta va fi organizată în parcarea cu plată a Pieții Traian. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/29/zeci-de-producatori-participanti-la-zilele-recoltei-vaslui/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.