Primăria Vaslui a bifat o nouă acțiune reușită – Târgul de Toamnă, desfășurat în weekendul 29 septembrie – 1 octombrie. În cele trei zile, mii de vasluieni au animat parcarea Pieței Traian, de unde au achiziționat cele mai frumoase legume și fructe din recolta acestui an, precum și produse oferite de cel mai bun prieten al omului în sezonul rece – porcul.

Vasluienii au fost invitați și în această toamnă să descopere bunătățile pe care le are de oferit județul. Ediția 2017 a Festivalului Toamnei s-a bucurat de un real succes.
Localnicii și nu numai au avut ocazia, timp de trei zile, să-și umple cămara cu bunătăți de sezon. Toate au fost așternute pe tarabele instalate în perimetrul Pieței Traian pentru producători din producători din județele Vaslui, Iași, Galați, Sibiu, Suceava, Vrancea și Maramureș.
“Ne propunem de fiecare dată să promovăm produsele tradiționale, precum și cultura și tradițiile specifice județului nostru”, a declarat primarul Vasile Pavăl, principalul organizator al evenimentului.
Toate standurile au avut marfă din belșug, care s-a cumpărat ca pâinea caldă. Peste tot erau cozi, vasluienii fiind interesați de legume, pentru a pregăti zacuscă și tocană, de fructe, pentru gemuri și marmelade, de produse lactate și din carne, pentru a-și umple cu folos “ghiozdanul”. Vizitatorii au avut ocazia să guste și must din acest an, țuică de prune, vișinată, miere și alte produse apicole, ciocolată de casă, dulcețuri și tradiționalul cozonac. Totodată, în zona amenajată pentru unitățile de alimentație publică, clienții au fost așteptați cu mici, cârnați, friptură de porc și oaie, hamsii, pastramă, frigărui etc.
“E un târg cu toate bunătățile toamnei, iar noi garantăm că ele vin de la producători tradiționali, pe care-i ajutăm astfel să ajungă la consumatori. Ediția din acest an a avut un mare succes, expozanții declarându-se foarte mulțumiți de vânzări, precum și de faptul că vremea a ținut cu noi”, a mai spus primarul Vasile Pavăl.
Una dintre cele mai mari atracții pentru vizitatorii târgului, mici sau mari, a fost pregătirea unui vițel și a unui berbec la rotisor.

Loading...

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/vremea-tinut-cu-vasluienii-weekend-cu-belsug-la-targul-de-toamna/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.