13 C
Vaslui
8 mai, 2024

Veteranii de război din județ, omagiați de artileriștii bârlădeni

De către

1 mai 2023

Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, marcată în fiecare an pe 29 aprilie, reprezentanții uneia din cele patru unități militare ce compun Garnizoana Bârlad le-au adus un omagiu puținilor veterani care mai trăiesc în județul Vaslui. Astfel, reprezentanții Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” au vizitat șapte veterani, cu acest prilej dăruindu-le pachete cadou.

„Respect și recunoștință veteranilor de război! În contextul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, pe 29 aprilie, pentru al treilea an consecutiv, reprezentanții Regimentului 52 Artilerie «General Alexandru Tell» au avut onoarea de a distribui un număr de șapte pachete cadou veteranilor de război de pe raza județului Vaslui. A fost un gest mic pentru noi, dar o bucurie mare pentru veteranii de război atunci când le-am trecut pragul. Ne-au primit cu căldură și cu bucurie și ne-au relatat experiențele pe care le-au trăit în timpul luptelor purtate pentru libertatea noastră în Al Doilea Război Mondial. Le-am transmis prețuirea și recunoștința noastră pentru faptele lor de vitejie și am adus un pios omagiu celor care au căzut la datorie și celor care nu mai sunt printre noi. Omagiu celor care au luptat cu onoare și jertfă pentru România!”, au precizat reprezentanții Regimentului 52 Artilerie Mixtă într-o postare pe Facebook.

„S-au bucurat de pachetele-cadou, dar cel mai mult s-au bucurat că militarii de acum nu i-au uitat. În toată țara, i-am vizitat în case, le-am ascultat poveștile. Sunt bătrâni și obișnuiți cu greul, dar cea mai grea povară e cea a singurătății. «Sfinții care au ales să mai umble pe Pământ» îi numea cineva anul trecut. Încă mai avem printre noi 1.069 dintre ei. În timp ce pentru milioane de locuitori războiul e povestit din cărți și din arhive istorice, pentru o mie de români războiul e amintire din viața lor. Recunoștință veteranilor de război!”, au au transmis și reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit acestora, în Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de dispăruţi, decedați, prizonieri, răniţi şi invalizi. În prezent, mai sunt în viaţă 1.069 de veterani de război, 24 de văduve de război şi în jur de 20.700 de văduve de veterani de război.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/05/veteranii-de-razboi-din-judet-omagiati-de-artileristii-barladeni/

Ultimă oră

Același autor