Loading...

ZGOMOT…Un proiect de lege a fost depus în Parlament si are ca tintã vecinii si trecãtorii care fac mai multã gãlãgie decât ar trebui. Mai exact, în draft-ul proiectului se prezintã nevoia unui program de “liniste” si a unui nivelul optim de decibeli, pentru ca cetãtenii sã aibã o odihnã mai plãcutã. Dacã legea va fi adoptatã, politistii vor fi dotati cu aparate de mãsurare a decibelilor, iar cei care vor fi prinsi cã trec pragul de “liniste” vor fi amendati cu sume între 1.000 si 1.500 de lei. Ideile prezentate în acest proiect de lege sunã foarte bine pe hârtie, iar vasluienii sunt fericiti cã cineva se gândeste si la somnul lor. “Mi se pare o idee foarte bunã, si e bine cã se gândesc si la chestii de genul acesta. Noi stãm pe lângã Copou si seara e o nebunie pânã pe la unu sau douã noaptea. Dacã o sã îi amendeze, poate o sã se mai linisteascã”, ne-a povestit Carmen, 29 de ani.

Adio petrecerilor în miez de noapte si lucrãrilor de renovare care se întind pânã seara târziu, dacã proiectul de lege propus de doi parlamentari va fi adoptat. În materialul legislativ propus de acestia, se doreste crearea a douã programe de “liniste” în care zgomotul din apartamente sã nu depãseascã valoarea de 30 de decibeli. Aceste perioade, impuse, de “liniste”, vor fi între orele 14.00 si 16.00, si 23.00 si 07.00, iar între aceste perioade, conform legii, zgomotul poate urca pânã la 35 de decibeli. Dacã cineva ar încãlca aceste programe ar risca o amendã între 1.000 si 1.500 de lei. În cazul în care aceastã lege va fi adoptatã, politistii vor fi dotati cu dispozitive de mãsurat nivelul de zgomot din apartamentul reclamatului, iar dacã acesta va trece de 35 de decibeli, pârâtul va fi amendat pe loc.

“O idee bunã, dar totusi absurdã”

O lege care sã îi scape pe vasluieni de petrecerile zgomotoase si de vecinii care taie gresia si dãrâmã pereti la 6 dimineata, sunã numai bine pentru vasluieni. “Ar fi bine sã fie o lege de genul acesta. Vecinii mei sunt foarte gãlãgiosi si de multe ori dau drumul la muzicã popularã si la manele, foarte tare, în timpul zilei, mai ales la sfârsitul sãptãmânii. Nu mai stiu de câte ori le-am spus sã dea mai încet, dar nu s-au oprit niciodatã”, ne-a povestit Denisa, 44 de ani. Cu toate astea, sunt voci care spun ca aceastã lege, dacã ar fi adoptatã, va fi una foarte ridicolã. “O idee bunã, dar totusi absurdã. Înteleg nevoia de liniste si as fi foarte de acord cu ea dacã nu ar incomoda mai mult decât ar ajuta. De exemplu, de la 23.00 pânã la 07.00, e foarte ok. Vii mort de obosealã de la muncã si ultimul lucru pe care vrei sã îl auzi e muzica vecinului. Dar si aici vine la întelegerea dintre vecini. Dacã vine omul la mine si îmi spune <<…dau si eu o petrecere de ziua mea. O sã tinã pânã la douã dimineata…>> nu o sã mã deranjeze, pentru cã a avut bunul simti sã îmi spunã. Dar dacã se va ajunge la o întelegere între locatari si politia se autosesizeazã, o sã mãsoare din scarã si o sã îi dea amendã. Cât despre zgomotul dupã-amiaza, sunt total împotrivã. Eu acum renovez apartamentul pãrintilor mei. O sã fiu nevoit sã dau mai multi bani la muncitori, pentru cã o sã fie nevoie de mai multe zile sã termin totul. Si chiar dacã nu dãrâm ceva, tot o sã se audã voci, bormasine, bãtut de ciocan, pentru cã apartamentul e gol si se aude cu ecou. Mie nu îmi convine situatia asta pentru cã, oricum o dai, eu tot pierd bani”, ne-a povestit Laurentie, 32 de ani. (Andrei Manolachi)

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/vecinii-galagiosi-se-pot-astepta-la-amenzi-de-peste-o-mie-de-lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.