Vasluiul, exemplu negativ pentru timpul de răspuns al ambulanțelor

0

În județul Vaslui s-a înregistrat situația în care nicio ambulanță nu a fost disponibilă o zi întreagă. Cauza stă în parcul auto învechi și defecțiunile tehnice.

Loading...

„În județele Caraș-Severin și Vaslui, s-a întâmplat ca nicio ambulanță SMURD să nu fie disponibilă timp de o zi, din cauza unor defecțiuni tehnice, fiind folosite mijloace de intervenție din județele învecinate”, a spus locotenent colonelul Cristian Radu, prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în cadrul unei conferințe de presă. „50% din parcul de autospeciale de intervenție are peste 30 de ani”, a mai spus el.
„Subliniez o creștere cu un minut a timpului de răspuns în cazul acțiunilor SMURD, determinată în primul rând de învechirea parcului de autospeciale, pe care îl avem în dotare. Fac mențiunea că peste 100 de ambulanțe SMURD din parcul pe care îl avem disponibil la nivelul unităților subordonate sunt defecte sau scoase din intervenție, ca urmare a unor accidente de circulație pe care le-am înregistrat. În mare parte, defecțiuni tehnice. Este cauza principală care generează scoaterea din intervenție a acestor tipuri de resurse”, a mai spus adjunctul IGSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.