Vasluienii nu vor refugiați?

1

Criza refugiaților cu care se confruntă țările din vestul Europei îi afectează „profund” pe unii vasluieni, care, în consecință, au mâzgâlit pereții cu lozinca „No refugees!” (Fără refugiați!). „Luarea de poziție” a adolescenților vine chiar dacă până acum nu a călcat picior de refugiat prin Vaslui, cel mai aproape aceștia fiind cazați la un centru din Galați.

Loading...

Criza refugiaților din țările din vestul continentului nostru și-a spus cuvântul și… pe pereții din municipiul Vaslui. Pe acești pereți unii, probabil acceași adolescenți teribiliști care s-au „ocupat” și de alte ziduri, aflați acum în criză de inspirație, au scris o lozincă în limba engleză: „No refugees!” (Fără refugiați!). Asta deși până în prezent prin Vaslui nu a călcat picior de refugiat, cel mai aproape aceștia, câteva zeci, fiind cazați la un centru din Galați.
În viitor însă lucrurile s-ar putea schimba chiar și pentru Vaslui, una dintre cele mai sărace zone ale țării, pentru că valul de refugiați dinspre Asia continuă, iar România a devenit parte a unei noi rute către UE, prin Marea Neagră.
În plus, a fost introdusă în Uniunea Europeană obligativitatea împărțirii refugiaților între statele membre, astfel încât să nu se prăbușească cele câteva țări care absorbeau „grosul” valului imigraționist, precum Germania, Suedia, Austria, Italia sau Grecia. Deși România a încercat să se opună cotelor obligatorii de refugiați spunând că nu poate să primească mai mult de 1.785 de imigranți, statele membre au decis, până la urmă, ca țara noastră să primească în total 4.180 de refugiaţi. Până în prezent, România a primit peste 1.000 de refugiați, refugiați care se află în șase centre de cazare din București, Timiș, Galați, Giurgiu, Rădăuți și Maramureș.

1 COMENTARIU

  1. Vasluieni care nu vor refugiati trebuie sa se lase de mazgalit ziduri si sa treaca la actiuni penale si in justitie impotriva acelor oficiali care vor dori incalcarea constitutiei.
    Trebuie sa aiba in vedere Art 1 pc 1, Art 3 pc 4 si Art 11 pc 3, din Constitutie astfel pe teritoriul Romaniei nu pot fi aduse populati straine sub nici o forma, orice actiune de „integrare” denota COLONIZAREA care este interzisa explicit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.